Reklama

V Maďarsku odštartovala Izaura TV, dostupná je voľne cez DVB-T

U našich južných susedov dnes presne o 20:00 odštartovala nová televízia s názvom Izaura TV. Od svojho štartu je súčasťou platformy MinDig TV, obdoby našej Voľnej Telky. Vysielanie je dostupné nekódovane (FTA) po celom Maďarsku, prostredníctvom celoplošných DVB-T vysielačov multiplexu B. Pre príjem tak nie je potrebná žiadna dekódovacia karta. Vďaka cezhraničnému presahu signálu môžu nový program sledovať bez problémov aj diváci na našom území. Jedná sa hlavne o divákov žijúcich v blízkosti hraníc s Maďarskom.
Pokračovanie nižšie:


Izaura TV sa vo vysielaní zameriava na telenovely a romantické seriály. Stanica vysiela v SD kvalite s rozlíšením 704 x 576. K dispozícii je maďarská audio stopa vo formáte AAC. Originálne audio dostupné nie je.

Nebude to však jediná novinka pre maďarských divákov, ktorí prijímajú signál prostredníctvom DVB-T. Už zajtra 15. augusta 2016 má spustiť svoje vysielanie Zenebutik a 5. septembra 2016 aj v poradí tretí nový kanál s názvom Prime. Prevádzkovateľov všetkých troch nových staníc bude TV2 Média Csoport Kft, ktorá stojí okrem TV2 ešte aj za tematickými platenými kanálmi FEM3, Spíler TV, Mozi+ a SuperTV2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je to super,aj nás towercom by sa už mohol zobudiť. ..☺

    1. To záleží aký vysielač je ku tebe najbližšie. Veď spusti automatické ladenie na telke a bude.

    2. Markiza robi len velke bububu ako vzdy. Len sa rozpamatajte ako to bolo na Skylinku. Posielajte SMS s potvrdeni ked chcete Markizu HD lebo bude platena. A ako to cele dopadlo? Do konca roka je dlha doba. Aj Dajto vyradili z terestrialu a potom ho dali naspat.

  2. Towercom sa zobudi v tedy ked zistia ze je to uz neskoro ved pridali TV 8 keď pozeram okolite staty co maju v DVB-T CZ,HU,PL A AT Tak mi je az do plaču naš Towercom by uz mohol končne spamäť , lebo ak to takto pôjde ďalej tak o 2 az 3 roky bude popularnejši u nás satelit a IPTV ako to naše ubohe DVB-T Ale necham sa prekvapit čo nám na servirujú toho ich 01.09.2016 Tolko môj názor o našom slávnom DVB-T A DVB-T 2

  3. a kde sa daju najst tieto nove programy? aka frekvencia?

  4. Vysielač Gerecse 29 k. Gyor 35 k. Kekes 39 k. Sopron 40 k. Budapest 55 k.

  5. Zobudiť sa musia televízie.

    Mimochodom stanice Markíza končia v DVB-T na konci roka. /markíza,dajto,doma/

  6. Ak to tak pôjde ďalej , asi sa vysťahujem , nech tu žije Fico + kompania.

    1. Na k. 26 začne vysielať prechodový multiplex DVBT2 /Zlín, Praděd, V. Klobouky,…/ Tak dúfam, že to zasa nezrušia miestnym multiplexom.

  7. este vcera som pisal,nech sa towercom zobudi a dnes ze markiza a spol odchadza z dvbt….heh ozaj dobré. U nas s dvbt nemali ani zacat akurat rusia medzihranicne prijmy ,kde to fakt funguje a hlavne zadarmo

    1. Narkóza nechce byť „zadarmo“, za všetko chce ‚many‘, hlavne že ich „programy“ nestoja ani za deravý groš.

Komentáre už nie sú povolené.