Reklama

Towercom rozšíri pokrytie 1. multiplexu, poznáme zoznam lokalít

Prvý celoplošný DVB-T multiplex, v ktorom sú aktuálne šírené televízne programy Wau, Dajto, Infokanál, TV Lux, TV8 a Test (Senzi), bude môcť už na jeseň tohto roku prijímať viac slovenských domácností. Prevádzkovateľ multiplexu, spoločnosť Towercom, má v pláne do konca tohto roka spustiť až 10 nových vysielačov. Po ich spustení bude terestriálny multiplex šíriť celkovo 24 DVB-T vysielačov a pokrytie dosiahne viac ako 90% obyvateľov Slovenska.
Pokračovanie nižšie:


Počas septembra a októbra 2016 bude doplnená sieť vysielačov 1. multiplexu za účelom zvýšenia pokrytia na viac ako 90% obyvateľov. Kompletnú ponuku Voľnej telky ihneď a bez poplatkov bude môcť prijímať zadarmo už takmer každá slovenská domácnosť,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom. „Plánujeme doplniť 10 nových lokalít – Námestovo, Stará Ľubovňa, Trenčín, Snina, Rožňava, Kráľovský Chlmec, Čadca, Detva, Bralova skala a Považská Bystrica,“ dodal.

Presné kanály ako aj výkony nových vysielačov zatiaľ operátor neprezradil. Zoznamy všetkých celoplošných aj vybraných miestnych DVB-T/T2 multiplexov nájdete na našej špeciálnej stránke www.satelitnatv.sk/vysielace/, ktorú sa snažíme pravidelne aktualizovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V Trenčíne MUX 1 signál má, testované na malú anténku cez notebook.

  2. Zdá sa,že konečne aj okr.Prievidza bude mať mux1 z vysielača na jeho území.Momentálne Bojnice aj Bralova skala šíria zhodne mux2+3, z ani jedného nejde mux1+4.Príjem mux1+4 je možný s troškou šťastia zo Žiliny-Krížava,ale v Handlovej a okolí je to bez šance.

    1. keď dávajú MUX1 na Bralovu, už ho mohli dať aj do Bojníc, lebo keď chcem mux 1 v pd a okolí, musím mať štastie a externú anténu

  3. A naco Trencin ? Ved chytaju Javorinu, ja v HC chytam Javorinu, Zobor a aj Kamzik.

    1. Načo? Lebo vysielač „Trenčín“ (Nad Oborou – Trenčianska Závada) nepokrýva len mesto Trenčín, ale široké okolie (DCA, N. DCA, IL, PU,) nie všade sa dá chytiť Javorina.

  4. Dobrý večer,aj na vysielači Námestovo magurka plánujte dať 1 multiplex?

  5. Konečne aj na Orave aj keď po odchode Markízy z DVB-T programov vlastne nie že pribudne ale odbudne.

  6. Bol by som radšej keby to boli Bojnice-Prievidza. Lebo zo Žiliny sa skor da prijimat mux1+4 na zapadnej strane okr.Prievidza. V Nedožeroch-Brezanoch je Žilina aj Bralova skala v tieni kopcov. Ale aj tak som rad že sa s tym pokrytim konečne niečo roby. Smola je že DVB-T je na Slovensku daleko na chvoste V4.

  7. Konečne aj Rožňava pokryje Mux1 ale zase bez Mux4 aby to bolo kompletné. To je hrozné, prečo to nemohlo byť hneď……
    A čo tam vôbec budeme pozerať……

  8. Akosi som nenašiel ten zoznam vysielačov, kde má pribudnúť MUX1….

  9. Potešilo ma rozširovanie mux1.Pozeral som aj zoznam či pribudlo niečo aj pre okr. Prievidza .Našiel som tam Bralovu skalu ale chybaju mi tam Bojnice čo ma dost prekvapilo lebo ta Žilina nejde všade.

  10. AVIS vypol pozíciu po INTV, teda už nepočíta s jej návratom.

    (asi to nie jecelkom k téme, tak hádam to admin zaradí kam to patrí, alebo zistí aj podrobnosti)

  11. Zbytočne rozširujú pokrytie, keď ľudom bude chýbať Markíza,Doma, Dajto. Zrejme ako prechádzali z plateného sat. do TVBT teraz oprášia sat. prijímače, teda až už mali HD 🙂

  12. Tá Magurka to bude super aj pre Poľsko. Ani by ste neverilo koľko ľudí v Czarnom Dunajci, Nowom Targu a Krakowe pozerá naše DVB-T.
    Aj tak sa čudujem, že absentuje Bojnice – Vendelín.

Komentáre už nie sú povolené.