Reklama

Slovenskí operátori musia dočasne blokovať programy ČT, na základe žiadosti vysielateľa

Televízny program ČT2, v štandardnom ako aj vo vysokom rozlíšení, by nemal byť až do 21. augusta 2016 dostupný u slovenských operátorov. Dôvodom sú priame prenosy z Letných olympijských hier v Brazílii, ktoré má český verejnoprávny vysielateľ oprávnenie vysielať iba na území Českej republiky. Česká televízia preto požiadala našich operátorov aby pozastavili šírenie programu ČT2 na našom území až do skončenia Olympiády. Podobne je to aj u stanice ČT Sport, tú však oficiálne nemá v ponuke ani jeden z našich operátorov.
Pokračovanie nižšie:


Podľa našich zistení blokuje ČT2 už Plusteka, a to nielen vo štvrtom celoplošnom multiplexe ale aj na satelite. Zákazníci môžu vidieť na programovej pozícii len oznam o dočasnej nedostupnosti programu. Podobne sú na tom aj predplatitelia satelitného operátora freeSAT s dodávaným prijímačom. K blokovaniu sa pridá aj Skylink, ten bude zrejme na slovenských kartách blokovať iba samotné prenosy z Brazílie.

V Slovenskej republike vlastní vysielacie práva z Letných olympijských hier, v Rio de Janeiro, verejnoprávna RTVS. Tá bude prinášať prenosy, z najväčšej športovej udalosti tohto roka, na oboch svojich programoch Jednotka a Dvojka, ako aj webových streamoch. Za zmienku stojí aj špeciálny stream v UHD kvalite, ktorý bude šírený z bratislavského miestneho DVB-T2 multiplexu na 6. kanáli (184,500 MHz). Diváci s potrebnou prijímacou technikou, ktorí sú v dosahu signálu z vysielača Bratislava – Kamzík, si tak budú môcť pozrieť Olympiádu aj v 4K. Ďalšou možnosťou je špeciálna aplikácia 4K Telekom, ktorá je dostupná už pre Smart televízory značky Samsung s OS Tizen 2015 alebo 2016. Aplikácia je zadarmo a je určená pre všetkých, fungovať tak bude aj divákom, ktorí nie sú zákazníkmi Telekomu.

ct2_oznam_blok_pl
Plustelka: Oznam o dočasnom blokovaní programu ČT2 na satelite a v terestriáli.
ct2_oznam_freesat
freeSAT: Oznam o dočasnom blokovaní ČT2 na dodávaných prijímačoch

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zlatý český región, ešte dobre, že som to neprestavoval…

  2. Neviete niekto na korej pozícii – čísle je na prijímačoch Zircon T3000HD v Plustelke program RiK ?

    1. Na každom môže byť inak. Plustelka neurčuje poradie kanálov. Ak ho tam nemáš daj automatické vyhľadávanie.

  3. Umňa na SK Kartách zatiaľ ČT 2 HD a ČT Sport HD šľapú jak hodinky som zvedavý že do kedy Len M 5 HD , M 4 Sport HD (09,0,E) a Rai Sport 1 SD a Rai 2 SD Nejdu škoda

Komentáre už nie sú povolené.