Reklama

Euronews ukončil vysielanie v maďarskom DVB-T, pribudnú nové nekódované programy

U našich južných susedov došlo k výrazným zmenám a presunom programov v terestriálnom vysielaní. Hlavnou zmenou je vyradenie spravodajského kanálu Euronews, ktorý vysielal nekódovane (FTA) v multiplexe E, a pridanie troch nových test kanálov. Okrem toho tiež došlo k presunom programov v multiplexoch a vyradeniu niektorých kódovaných programov z ponuky MinDig TV Extra. Jediný multiplex v ktorom nedošlo zmenám je multiplex A, ktorý šíri televízne a rozhlasové stanice od verejnoprávneho vysielateľa MTVA.
Pokračovanie nižšie:


Okrem nekódovaného spravodajského kanálu Euronews skončil definitívne v ponuke terestriálnej platformy MinDig TV Extra hudobný Vintage TV (MUX A), filmový FilmBox Family (MUX E) a dokumentárny Viasat Explore (MUX E). Diváci sa však môžu tešiť na tri úplne nové nekódované kanály Izaura TV, Zenebutik a jeden zatiaľ neznámy kanál (Teszt12).

Izaura TV má odštartovať 14. augusta 2016. Nový program sa vo vysielaní zameria na telenovely a romantické seriály. Zenebutik má naplánovaný štart o deň neskôr, 15. augusta, zamerať sa má na hudbu. Oba nové programy bude prevádzkovať TV2 Média Csoport Kft. Názov v poradí tretieho nového programu, ktorý bude šírený cez DVB-T vysielače, zatiaľ nie je známy.

Aktuálna ponuka multiplexov v Maďarsku:

MUXA
Duna HD (FTA), Duna World (FTA), M1 HD (FTA), M4 Sport HD (FTA)

MUXB
AXN, C8 (FTA), Cartoon, Network, Comedy Central, Da Vinci Learning, Eurosport 1, FEM3, FilmBox, Izaura TV (FTA), Mozi+, National Geographic, Nickelodeon, RTL+, Teszt12 (FTA), Viasat3 a Zenebutik (FTA)

MUXC
ATV, HirTV, M2 HD (FTA), M3 Anno, M5 HD (FTA), MiniDig TV Plusz Infó (FTA), RTL Klub (FTA) a TV2 (FTA)

MUXD
Cool, DIGI Sport 1, Discovery Channel, Disney Channel, Film+, FOX, Ozone Network, Paramount Channel, RTL II, Slager TV, Spektrum, Story4, Super TV2, TLC, Viasat 6

MUXE
Animal Planet, Bonum TV, Brazzers, DIGI Sport2, Discovery Science, Dorcel, Echo TV, Eurosport2, FilmBox Premium, Fishing & Hunting, HBO, Muzsika TV, NatGeo Wild, Pax TV, TV Paprika, VH1, Viasat History

Pokiaľ nie je uvedené inak sú všetky programy kódované systémom Conax a dostupné iba predplatiteľom platformy MinDigTV Extra.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. mal by tam pribudnúť aj Spiler TV od skupiny TV 2, na ňom sa má vysielať anglická Premiere League

  2. Dobrý deň , podľa mojich informácii ktoré mi poskytla samotná Televízia TV 2 Media Group kft. plánujú v septembri spustiť ešte aj Kanál s názvom Prime ktorý ma nahradiť doterajší Fem 3 kanál Prime má začať vysielať dňa 05.09.2016

  3. To som zvedavý, aký miestny vysielač si AVIS vymyslí a RÚ ho samozrejme schváli , aby na k. 35 zrušil FTA z Gyoru.

    1. Hneď aj tri – Šamorín, Dunajská Streda, Veľký Meder 🙂 … Ale AVIS je v tejto kauze tiež obeť. Každá krajina si vybavila v Ženeve 7 UHF + 1 VHF multiplexov. Jeden (over60) zhltlo LTE, Towercom si za to vyloboval náhradu. Ešte ostávajú/li dva UHF multiplexy z ktorých sa mohol jeden „roztopiť “ medzi regionálky (viď CZ mux4, AT muxC, HR muxD). Niekto ale povedal, že to v žiadnom prípade NIE ! A tak sa teda pre regionálky hľadali/jú diery v presahoch zahraničných vysielačov.

Komentáre už nie sú povolené.