Reklama

Operátor Rupkki zmenil ponuku v DVB-T, šíri viac HD programov

Operátor Rupkki, ktorí šíri platené programy prostredníctvom miestnych DVB-T vysielačov pre Spišskú Novú Ves a okolie, upravil v poslednom období ponuku televíznych kanálov. Predplatitelia tak môžu sledovať cez anténu viac staníc vo vysokom rozlíšení (HD), vrátane športových kanálov ako Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Arena Sport 1 HD či filmového Joj Cinema HD.
Pokračovanie nižšie:


Pre šírenie programov využíva operátor dva DVB-T vysielače, ktoré sú umiestnené v obci Smižany (Za kaštieľom 6). Vysielajú na kanáloch 46 (674 MHz) a 51 (714 MHz) s výkonom 1 kW. Všetky televízne programy sú dostupné v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264) a kódované systémom Conax/Cryptoguard. Pre príjem je preto potrebné dekódovacie zariadenie, ktoré poskytuje priamo prevádzkovateľ.

Aktuálna ponuka programov:

46. kanál
Fishing & Hunting, Mňam TV, Óčko, Nickelodeon, Rik, History, National Geographic, National Geographic Wild

51. kanál
Joj Cinema HD, Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Arena Sport 1 HD, Arena Sport 2, ČT1 HD a ČT2 HD

Okrem platených programov môžu samozrejme diváci sledovať aj nekódované programy, ktoré sú šírené v celoplošných multiplexoch (Markíza, JOJ, JOJ Plus, Wau, TA3, Jednotka HD, Dvojka HD, Doma, Senzi, Dajto, TV8 či TV Lux.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. O tomto pocujem prvy krat. A ze na vychode nic nemate. 🙂

  2. Tak to som aj ja velmi prekvapeny ze tam maju nieco taketo

  3. Aj v Michalovciach testuje fi Gecom už dlhší čas podobné programy cez dve DVB-T frekv. , predpokladám , že to bude aktivita tej istej firmy zo spiša , alebo partnerstvo.

    DVB-T je tak doplnené v MI aj o stanice z Maďarska , éter je teda plný.

    Samozrejme AVIS tlačí TV Zemplín, TV Noe, TV Šláger a INTV.

Komentáre už nie sú povolené.