Reklama

Skylink: Technické problémy spôsobujú výpadky niektorých programov

Zákazníkom satelitného operátora Skylink nemusia fungovať v týchto dňoch správne niektoré kanály, keďže dochádza k miernym výpadkom príjmu programov z družice Astra 3B (23,5°E) na frekvencii 12 207 Mhz.
Pokračovanie nižšie:


Z uvedeného transpondéra vysielajú kódované programy NG Wild HD CZ, Nat Geo HD CZ, Universal Channel, brava hd, iConcerts CZ, MTV Europe CZ, Sport 1 CZ, Fishing and Hunting, Cinemax, Spektrum HD, HBO HD, HBO2, HBO3 ako aj tri nekódované stanice regionalnitelevize.cz, TV Regina a INTV.

Výpadky spôsobujú rozpad obrazu (kockovanie obrazu). Dôvodom sú technické problémy a výpadky signálu na trase,“ informuje operátor. Na náprave sa údajne už pracuje a problém by mal byť vyriešený v čo najkratšom čase.

Podľa našich zistení sa výpadky programov objavujú u zákazníkov už od štvrtka 21. apríla 2016.

Technické parametre:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 207 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kvalita sluzieb ide dole vodou. Nech tam prihodia este jeden kanal.

  2. Vypadky od 21.4? Nam uz mesiac tato frekvencia kockuje a vecer vobec nejde!

  3. Ak ti to blblo este pred pridanim IN TV bude problem v zle nastavenej parabole. Teraz to ale ladit nema zmysel.

  4. Nazvať to miernym výpadkom prijmu je výsmech do tváre zakaznikovi. Skylink má problemy už dlhšiu dobu v niektorých okrajových oblastiach (východné slovensko), ktoré vznikli po úprave FEC a navýšení KS/s. To že to funguje v BA neznamená ,že to musí fungovať aj vo SV. Už mierne zhoršenie počasia má vplyv na príjem programov Skylinku.(iné programy z 23.5E problém pri zhorseni pocasia nemajú) Teraz to ešte je možné prepnúť z HD na SD verziu, kde sa to dá dlhšiu dobu pozerať, ale vypnutím SD programov už toto možné nebude.

  5. ….a ešte predpokladám, že po odstránení závady budú mať legitímny dôvod na navýšenie servisného poplatku!

  6. regionalnitelevize.cz, TV Regina a INTV momentalne bez videa a audia.

  7. a so mnou sam tam ta standa blba hadala ze ja mam zle naladenu parabolu…nech idu do pecka s takymito sluzbami….slager je 90 a 78..a hbo pack je uplne slabucky…a to tela blondave tii bude tvrdit ze ked jej poviem ze tam je ich napis no sihnal…ze to ja mam no signal…a za tie prachy….hanba hanba hanba

  8. HBO islo doteraz v pohode. Sam ho sledujem a ziadne vypadky. Inak tento transpoder je naozaj slaby, na toroidke mi vypadne za dazda ako prvy. Cakam co s tym spravia, ale uz im to trva nejak dlho.

  9. Mám s tím ty samé problémy, jakmile je jen trošku horší počasí, HBO a ostatní programy z tohoto transpondéru zlobí a už delší dobu…

  10. dnes t.j. 24.44.2016 v oblasti Borsky MIKULAS totalny vypadok_ide len TA3 a CT 24.Toto trva od 10.00 doteraz.Dufam ze zapracujete na poruche.

  11. Ahojte ludia pre ludi Česko-Slovensko je Skylink 1 ja mám Stv1 100%

  12. jsem nikde neobjevil kde se dá (předpokládám že v nastavení) změnit rychlost z 5:6 na 3:4 ? 🙁 jedná se přijímač Technisat SIR…poradí někdo ?

  13. Zdravym moze mi niekto poradit k pod cim sa nachadza prepinac rychlosti s 5:6 na 3:4 (mam homecast hs 3200ciir,dnes je 1.6.a hd programi vobec nejdu iba novinka wau hd moze mi niekto poradit vcom moze byt chyba? 100krat Vam dakujem ak mi niekto poradi.

  14. „V týchto dňoch“? Posledné dva mesiace sa trošku zamračí a už je celý skylink nepozerateľný! Hlavne,že by chceli,aby dopredu som si zaplatil na 12 mesiacov…hahaaa a čo by som asi tak za tie peniaze videl? Žiaden signál? Alebo program je momentálne nedostupný? A ešte sa im nedá ani napísať,žeby som im vynadal riadne…

Komentáre už nie sú povolené.