Reklama

V Michalovciach testuje operátor GeCom platené programy v DVB-T

Telekomunikačný operátor Gecom, ktorý poskytuje služby digitálnej televízie a internetu v Michalovciach, spustil testy platených programov v DVB-T. Informoval nás o tom náš čitateľ Quido.

Testy prebiehajú aktuálne nekódovane (FTA) na kanáloch 28 (530 MHz) a 32 (562 MHz) z miestnych DVB-T vysielačov umiestnených na paneláku, na ulici Nad Laborcom 6, v časti Michalovce – Stráňany.
Pokračovanie nižšie:


Podľa platného povolenia môžu oba vysielače vysielať vo vertikálnej polarizácii s maximálnym výkonom 0,5 kW. Platnosť povolenia je do konca roku 2020.

Z oboch multiplexov je šírených 19 televíznych programov: Markíza HD, JOJ HD, Doma HD, Dajto HD, JOJ Cinema, Óčko, TV Mistral, RiK, Nickelodeon, STV1 HD, STV2 HD, ČT1 HD, ČT2 HD, Arena Sport, Fishing & Hunting, Mňam TV, Viasat Explorer, Viasat History a Viasat Nature. Všetky vysielajú samozrejme v kompresnom formáte MPEG-4.

Vzhľadom k tomu, že sa jedná len o testy, môžu byť programy kedykoľvek zakódované, prípadne vysielanie ukončené.

Operátor GeCom poskytuje internet a televíziu cez optické vlákna v Michalovciach. Po spustení platených programov v DVB-T pokryje signálom aj miesta kde nie je zavedená optika. Vďaka tomu by mohli získať obyvatelia Michaloviec káblovú TV cez anténu. Podrobnosti aktuálne zisťujeme.

Platené programy poskytuje na Slovensku aj operátor Towercom, prostredníctvom 4. celoplošného multiplexu. Šíri v ňom 13 programov v štandardnom rozlíšení (SD).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takisto 2 multiplexy fungujú aj v SNV, prevádzkuje to Rupkki.

  2. mmc. A stream pre Rupkki dodava GeCom. Vysielac je v Smizanoch je v SN.

  3. Ako si tu službu hodnotia spišiaci ????

    Sú tam aj regionálky ???

  4. ano spustili novy vysielac len treba dopisat do clanku ze ho spustili na …. kedze v michalovciach nieje mozne chytit zakladne TV ktore doteraz fungovali kedze zarusili cele Michalovce….. neviem ci to sposobili naschval aby donutili cloveka si platit aj za to co ma byt zdarma alebo sa ucia s tym robit

  5. To s tým rušením bude nejaká blbosť. Dubník aj „Királyhelmec“ vysielajú 3. multiplex na K25, na kanáloch 28 a 32 v tejto oblasti nie je žiadna kolízia. Tak si asi najprv treba skontrolovať kabeláž a anténu.

  6. som 250 m od ich vysielaca vyskusane 6 typov anten vymenena kabelaz merane z profi merakom zial ziaden vysledok… doteraz to slo na obycajnu shit shark antenu

  7. no bohuzial je to pravda co pise „rusenie“ naozaj to zarusili

  8. Tak sa sťažujte na Telek.úrad , nech to dá Géci do poriadku , alebo mu naparia pokutu , veď voľné Muxy musia ísť.

Komentáre už nie sú povolené.