Reklama

Skylink rozšíril ponuku o Nova Sport 2 HD a Nova International, menili sa aj parametre ďalších programov

Zákazníci satelitného operátora Skylink môžu od dnes prijímať programy Nova Sport 2 vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4) a Nova International v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Oba programy sú šírené v kompresnom formáte MPEG-4, pre ich príjem je teda nutný satelitný HDTV prijímač. Okrem toho došlo aj k presunu programov Crime and Investigation a Doma (SD) na nové frekvencie a dvojica českých programov TV Regina a regionalnitelevize.cz vysiela už len z nových parametrov.
Pokračovanie nižšie:


Nova Sport 2 HD je šírený z družice Astra 3B (23,5°E) na frekvencii 12 070 MHz (bývalá pozícia TV Regina), Nova International na frekvencii 11 876 MHz. V oboch prípadoch je vysielanie kódované systémami Irdeto a Viaccess (CAIDy: 0D96, 0624 a 0500), ktoré využíva satelitná platforma Skylink. Majitelia Skylink Ready prijímačov nájdu nové programy na pozíciách 12 a 103.

Zaradenie športového programu Nova Sport 2 HD ocenia najmä českí a slovenskí športoví fanúšikovia, tešiť sa môžu napríklad na ragbyové Six Nations, boxerské zápasy Klička, NBA, šípkarskú Premier League, tenisový Wimbledon, galavečery UFC, motoristické závody IndyCar alebo vysielanie olympijských hier z brazílskeho Rio de Janeira. Stanicu môžu prijímať všetci zákazníci s predplateným balíčkom: Multi, Kombi, Flexi 7, Multi HD a Komplet.

Nova International prináša všetky programy a seriály na ktoré vlastní Skupina Nova vysielacie práva aj mimo územia ČR. Diváci vo vysielaní nájdu seriály ako Ulica, Ordinácia v ružovej záhrade 2, kriminálny seriál Atentát, nový komediálny seriál Na vode, ale aj pravidelné Televízne noviny a spravodajské a publicistické magazíny. Program je k dispozícii všetkým zákazníkom už od balíčka DIGITAL.

Popri pridaniu nových programov došlo dnes ešte aj k presunu programu Crime and Investigation z frekvencie 11 856 MHz na 12 109 MHz, kanál Doma (SD) sa zase presunul z frekvencie 11 876 MHz na 12 070 MHz (bývalá pozícia regionalnitelevize.cz). Verzia vo vysokom rozlíšení zostáva aj naďalej na frekvencii 12 109 MHz.

Programy TV Regina a regionalnitelevize.cz ukončili svoje šírenie v staršom kompresnom formáte MPEG-2/SD, po novom vysielajú už iba vo formáte MPEG-4/SD. Pre ich príjem je teda potrebný už satelitný HDTV prijímač.

Technické parametre pre príjem Nova International:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Technické parametre pre príjem Nova Sport 2 HD a Doma (SD):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 070 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: Áno

Nové technické parametre pre príjem Crime and Investigation:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Technické parametre pre príjem regionalnitelevize.cz a TV Regina:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 207 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nova, Fanda, Smichov šlape ďalej. Zas len veľké bububu.

  2. Tak mňa by fakt zaujímalo, že čo na to tí v Nove, že Skylink má nielen Novu International, ale si ponechal aj ostatné stanice, ktoré pôvodne mal vyradiť. Žeby ich skôr či neskôr vyradí?

  3. Aj keby neslapalo, tak staci zmenit nastavenie karty na CZ. Obmedzovat televizie vramci EU je hlupost – ak neratam sportove prenosy.

  4. @Quido: blbost jsi právě napsa. Logicky, když se blokují přenosy, na které vysílatelé nemají pro dané území vysílací práva, tak se může blokovat úplně všechno. 😉 EU neEU

    A neboj, pokud NOVA bude chtít, tak si vysoudí, aby to u Skylinku nešlo změnit na CZ a SK jen tak. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.