Reklama

Markíza už informuje divákov Skylinku o ukončení vysielania programov Doma a Dajto v SD kvalite

Slovenský komerčný vysielateľ, Markíza Slovakia, už informuje divákov satelitného operátora Skylink, ktorí majú naladené programy Doma a Dajto v štandardnom rozlíšení (SD), aby si preladili na HD verzie.

Vážení diváci, vysielanie tohto programu v SD kvalite končí k 29.2.2016. Viac informácií ohľadne preladenia na HD verziu nájdete na www.skylink.sk,“ informuje oznam v spodnej časti obrazovky na kanáloch Doma a Dajto v SD kvalite z družice Astra 3B (23,5°E), frekvencii 11 836 MHz. Neskôr nasleduje aj informácia o frekvencii pre naladenie HD kanálu.
Pokračovanie nižšie:


Všetci zákazníci Skylinku si tak musia do konca mesiaca naladiť programy v HD kvalite z frekvencií 12 109 MHz (Doma HD) a 11 876 MHz (Dajto HD), pokiaľ tak ešte neurobili. V prípade, že ich prijímač neumožňuje príjem programov v HD kvalite, je nutné aby si zakúpili nový prijímač. Ak tak neurobia, oba programy už nebudú môcť ďalej sledovať.

Ďalšou možnosťou okrem zakúpenia nového satelitného HD alebo už rovno Ultra HD prijímača je zakúpenie si terestriálnej antény, ktorá umožňuje bezplatný príjem programov prostredníctvom DVB-T, či prechod k inému operátorovi.

koniec_SD2

Technické parametre pre príjem Doma HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Technické parametre pre príjem Dajto HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už informuje????
    Veď mesiac to tam píšu…. 😀 😀

  2. Táto informácia tuším na Dajto beží aj v aplikácii- tv2go.

  3. Stale nieco menite, ja si neviem nastavit programy ani moj syn vysokoskolak
    nema dajto a domu
    som na nervy co si mam zaplatit odbornika, aby som male dajto a domu
    kto sa ma tomu cas venovat
    tak mi poslite technika aby mi to nastavil, ved ked platim skylink tak to aj zabezpecte
    je som nic nechcela menit ja som bola spikojna

  4. tiez mam zaplatene a nejde ani doma ani dajto , keby som to vedela tak neplatim na dva roky dopredu !!!Stale len cosi vymyslate aby ste nas stiahli z penazi

  5. Ak si za balík programov zaplatím, tak mi majú tieto spoplatnené programy ísť. Neviem, prečo by som si mala znova zaplatiť odborníka, aby prišiel niekoľkokrát za rok prestavovať Vami neustále meniace parametre? Podľa môjho názoru je to Vaša povinnosť.

  6. Niektorí si to tu mylite so zakaznickou linkou. Ked sa mi nieco nepaci nebudem to vyuzivat a ani uz vobec platit. Sa zobudte.

Komentáre už nie sú povolené.