Reklama

DVB-T: AVIS testuje v Košiciach IN TV v HD kvalite

Telekomunikačný operátor AVIS dnes spustil, podľa našich informácií, testy nového DVB-T multiplexu v Košiciach na 39. kanáli (618 MHz). Vysielač je umiestnený v lokalite Košice – Bankov, kde je jedna smerová anténa otočená na Košice. Presný výkon vysielača nie je známy, bude však len minimálny. Vysiela vo vertikálnej polarizácii.
Pokračovanie nižšie:


V multiplexe na 39. kanáli je šírená nová televízia IN TV vo vysokom rozlíšení. Upozorňujeme, že sa jedná len o testy, preto môže byť vysielanie multiplexu kedykoľvek ukončené.

Spomeňme, že IN TV štartuje práve dnes o 20:30 s predvolebnou diskusiou Voľby 2016. Diváci vo východnej metropole tak môžu televíziu vďaka testom na 39. kanáli sledovať aj vo vysokom rozlíšení. Ako dlho budú testy prebiehať, nie je známe.

AVIS prevádzkuje v Košiciach miestny DVB-T multiplex na 41. kanáli (634 MHz). Vysiela v ňom šesť televíznych staníc Šlágr TV, TV Noe, TV Zemplín, TV Naša/MusicBox a IN TV.

IN TV-11122015-1938
Testovacie vysielanie IN TV.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pre koho to spustaju? Ak to bude tak mizerny prijem ako pri prvom miestnom mux, tak to mozu rovno vysielat pre seba alebo to cele zbalit. Ani raz sa mi nepodarilo tento mux naladit v centre mesta v KE, aby som mal kvalitu aspon na 56%.. Vacsinou to je 49-52% a nehovorim ked fuka alebo prsi. Fuj! TvNasa ma vysielac na vodojeme ci kde a mensi vykon, ale je to pozeratelne, kedze kvalita signalu je nad 60%, obcas to klesne a zasekne, ale stale lepsie ako hen ta cinska barabizna od Avisu.

  2. Prvý mux ide normálne všetkým, treba si dať anténu na strechu alebo niekam von kde je výhlad na Bankov, chyba bude u teba..

  3. @skratek …a mozno je chyba v tebe, ze nevies citat. Pisal som o prvom MIESTNOM mux (lokalny, regionalny…) od spolocnosti Avis, nie o prvom celoplosnom (komercnom) mux od Towercomu, kde vysiela napr. dajto ci wau. V Kosiciach su dve miestne mux. Jeden od Avisu na bankove a druhy od TvNasa/MusicBox – ten je na vodojeme. No a Avis teraz spustil v teste svoj druhy miestny mux v Kosiciach, kde testuje INTV v HD. 😀

  4. hehe.. díky za info ale ja naozaj viem ktorý mux je Avisu, bolo by to ozaj blbé aby som to ja nevedel.. :)) Ja som tiež myslel ten istý čiže K41. Ak máš priamy výhlad, tak to musí ísť. Výkonu je tam dosť, sú tam dve smerové antény otočené na stred mesta, čiže z bankova signál zaberá 180 stupňov. Ak máš dobrú anténu a výhlad tak to chytíš v pohode 15 km od vysielača, takto isto to je spravené aj v Tatrách na Štarte a v pohode chytíš signál na konci Popradu.. vela ludí z košíc písalo že im to šlape v pohode..

  5. Ja som Košičan, – Terasa, a stále je skušobne vysielanie. Nič nevysielaju.
    Počkám.

  6. @skratek. Ano, vyhlad mam – Aupark Tower a o par tyzdnov pribudu „dvojicky“ administrativnych budov. Tak mozno nebude ani 10%.

    @Quido Co ja poznam, tak tu v okoli to nikomu nejde normalne.

Komentáre už nie sú povolené.