Reklama

ČR: Skylink a PDTV ukončia testy kódovaných programov v DVB-T

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group a Prague Digital TV (PDTV), prevádzkovateľ českého Regionálneho multiplexu 4, ukončia 29. februára 2016 testy kódovaných programov prostredníctvom DVB-T, ktoré prebiehali od novembra minulého roku v Prahe a stredných Čechách.
Pokračovanie nižšie:


Kódovane sú vysielané dva programy JOJ Cinema (v MPEG-2/SD) a Filmbox Family (v MPEG- 4/SD). Signál je šírený na 46. kanáli (674 MHz) z vysielačov Strahov, Ládví a Zelený pruh. Oba programy budú ešte do 29. februára k dispozícii divákom s dekódovacou kartou Skylink IRDETO spolu s CAM modulom IRDETO, bezplatne. Po tomto dátume budú opäť v multiplexe vysielané už iba voľné programy.

Počas testovania nebol zistený ani jeden prípad nekompatibility televízneho prijímača s DVB-T tunerom a CI slotom s modulom Irdeto a kartou Skylink. Kódovanému vysielaniu v súčasnom štandarde DVB-T teda nebráni žiadna technická prekážka. Diváci vybavení televízorom s DVB-T tunerom nebudú potrebovať nový set top box, kódované programy budú môcť sledovať na svojom televízore,“ konštatuje Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group.

Veľmi rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí sa testu zúčastnili a poskytli nám spätnú väzbu o svojich skúsenostiach. Technicky sa potvrdilo, že pozemné vysielanie je pre poskytovateľov kódovaného obsahu pripravené na využitie rovnakým spôsobom ako tradičné platformy kódovaného vysielania,“ dodáva Petr Formánek, konateľ PDTV.

Po vyradení kódovaných programov bude multiplex RS 4 obsahovať nekódované programy:
– Praha TV
– KINOSVĚT
– Retro Music TV
– SLUŠNEJ KANÁL
– TV Regina
– Harmonie TV
– Rádio Dechovka
– Český Impuls

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A aké voľné celoplošné slovenské programy ti chýbajú v našom dvb-t? Není sú tam náhodou všetky?

  2. Je mi to jasné, ale skús sa zamysleť nad tým ako operátor – firma ktorá musí pokryť nielen náklady, ale mať aj nejaký zisk. Otázka znie, čím zaplniť mux. Veď už niet kanál, ktorý by mohol vysielať voľne a celoplošne a hlavne aj za šírenie platiť. Poľsko sa nedá porovnávať. Koľko maju oni kanálov, obyvateľov atď.

  3. Peter netrep, to že teraz rozbiehajú multiplex 8, neznamená že ich už sedem majú. Majú iba 4 multiplexy, z toho jeden kódovaný (taká mobilná/prenosná verzia oparátora Polsat). Multiplex 7 im zožrala DDI, 5 a 6 tiež nebude s ohľadom na DDII.

Komentáre už nie sú povolené.