Reklama

TV Považie rozšírila lokálny DVB-T multiplex v Trenčíne

Po malých technických problémoch je opäť funkčný miestny vysielač v Trenčíne, ktorý bol spustený len v pondelok 30. novembra 2015 na 40. kanáli (626 MHz) z kóty Trenčín-Drietoma. Navyše do multiplexu pribudol nový slovenský lokálny kanál TV Považie.
Pokračovanie nižšie:


TV Považie je regionálna televízia zameriavajúca sa na Trenčiansky kraj. Vysielanie je dostupné 24 hodín denne a diváci v ňom nájdu aktuálne informácie z diania v regióne. Hlavné spravodajské dni sú utorok a piatok, počas ostatných dní sú vysielané reprízy.

Lokálny vysielač Trenčín – Drietoma vysiela na 40. kanáli, prevádzkovateľom je operátor AVIS. Podľa platného povolenia je umiestnený na televíznom prevádzači Drietoma v nadmorskej výške 309 m. n. m., výška stredu anténového systému je nad terénom 20 m. Maximálny výkon ERP v nulovej rovine je 1 000 W.

V multiplexe sú aktuálne šírené dva české programy Šlágr TV a TV Noe a jeden slovenský regionálny kanál TV Považie. Všetky stanice vysielajú nekódovane a v kompresnom formáte MPEG-2.

tv_povazie_1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. OFF TOPIC (admin nech si to zaradí kam chce). Senzi je predaná do Česka. 31.12.2015 končí v DVB-T Towercomu, ďalej bude pod názvom Barrandov Muzika dostupná v českom DVB-T a na satelitoch 23E, 16E a 1W.

  2. pre: mmc

    Ja len nechápem načo robili Senzi, keď to teraz predávajú, hlavne, že diváci si dali namontovať antény alebo STA-čky a všetko sa to teraz ruší… vynikajúco, len tak ďalej… Som zvedaví ako zareagujú diváci a najmä dôchodcovia, čo sledujú Senzi… Keď to takto pôjde ďalej tak o chvíľu v DVB-T zostanú len 2 programy ako za socializmu… to mohli nechať aj analóg…

  3. pre: mmc

    Ja len nechápem načo robili Senzi, keď to teraz predávajú, hlavne, že diváci si dali namontovať antény alebo STA-čky a všetko sa to teraz ruší… vynikajúco, len tak ďalej… Som zvedavý ako zareagujú diváci a najmä dôchodcovia, čo sledujú Senzi… Keď to takto pôjde ďalej tak o chvíľu v DVB-T zostanú len 2 programy ako za socializmu… to mohli nechať aj analóg… fkt gratulujem k tomuto digitálu a koľko to bolo za analógu rečí koľko bude programov a aká kvalita!!!

  4. No čo už. Hlavne, že Towercom má dobré čísla. Čo na tom, že diváci sú vedľajší.

  5. Blázni. Prečo na kanali 40? Tereaz nechitím ani tú vašu 40 ku a ani čechov. Radšej budem pozerať satelit. Fakt blázni bez rozumu.

Komentáre už nie sú povolené.