Reklama

Bratislavský miestny multiplex, ktorý vysiela na K55, bude preladený na nižší kanál

Miestny DVB-T multiplex v Bratislave, ktorý opäť obnovil podľa informácií našich čitateľov vysielanie začiatkom novembra 2015 na K55, bude vysielať na novom kanáli. Prevádzkovateľ multiplexu, spoločnosť Crystal Trade, mal platné povolenie na vysielanie z 55. kanála (746 MHz) len do 30. novembra 2015. Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) povolenie predĺžil, ale už s novým vysielacím kanálom.
Pokračovanie nižšie:


Crystal Trade má od novembra 2015 povolenie na K37 (miestny MUX Bratislava). Technické parametre ostali rovnaké, aké boli pri K55. Povolenie je s platnosťou do 30.11.2016,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Roman Vavro, tlačový hovorca RÚ. Miestny multiplex tak môže vysielať aj naďalej z vysielacej veže Kamzík s výkonom 1kW a šíriť programy TV Noe, Šlágr TV, TV Osem a Západoslovenkú TV.

Pripomeňme, že RÚ už nové povolenia pre miestne multiplexy nad K50 neprideľuje, doterajšie povolenia ale zostávajú naďalej v platnosti. Znamená to, že prelaďovať sa musia všetky lokálne muxy (nad K50), ktorým končí v najbližšom období povolenie. V poslednom období už boli preladené multiplexy v Banskej Bystrici a Čadci, ktoré prevádzkuje operátor AVIS.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ak povolili v BA K37 (štvrtý kanál zo ženevskej sady pre BA),
    tak mali povoliť aj K38 pre TN a nana… ťudí s tým K40.

  2. No super,aspon sa nebude rusit zo silnym 56 kanalom.37 kanal by uz mal ist v pohode,aj vo vacsej vzdialenosti od vysielaca 🙂 🙂

  3. Hmmm, skoda, chapem ze po poslednom WRC15 je utrum s kanalmi nad K50 (bude to este zabavne sledovat ako bude RU riesit Javorinu, Kamzik a ine s povoleniami nad K50 daleko cez 2020 a kolko nas to bude stat), ale v nasej STA takto ludia prisli o tento MUX na K55. V Dubravke to vdaka obmedzenemu vykonu K56 na nas smer, nizsie polozenymi antenami na K55 a lepsim ochrannym intervalom na K55 fungovalo aj na „roztiahnutu a pokrivenu“ kanalovu vlozku spolu s K56. Riesit dalsiu vlozku pre K37 so zivotnostou muxu mozno len jeden rok asi nebudeme… Ale pre divakov s individualnou antenou to je urcite lepsie.

  4. 55k je už off.
    37k ešte nezapli…

    Zase budem musieť obehať rodinu a preladiť im to hlavne kvôli Šlágru….

  5. Chytám v BB K44 od Avisu (SLAGR TV, Noe TV a TV Hronka), ale väčšinou mi to dosť kostičkuje. :((( Som v údolí.

  6. K 37 už zapli.
    No ešte to asi doladujú. Signál sa stratí na nulu a znova nabehne na 80-90%.

    Na k55 bol stabilný bez výpadkov.

  7. Super,potvrzujem.37 K už ide a velmi dobre.Samsung TV mi ukazuje Síla signálu 80 percent,Úroveň chyby bitov 0,lokalita Šamorín a okolie. 55K mi vôbec nešiel,odkedy sa zlepšili podmienky príjmu 56 K Bratislava.Predtým som 55K tiež zachytil,no ale oveľa oveľa slabo.

  8. re:Power 150
    Tebe to podla mňa rušila skôr Javorina. Ja som pred jej spustením chytal
    k55 cca 70 km od BA.

    Potom ani BA a ani Javorinu. Rušili sa vzájomne.

  9. Tak aj na chalupe 60 km vzdušne od BA príjem k37 bez problémov.

Komentáre už nie sú povolené.