Reklama

Skylink testuje v Česku spolu s PDTV vysielanie kódovaných programov cez DVB-T

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink a česká spoločnosť Prague Digital TV (PDTV), prevádzkovateľ českého Regionálneho multiplexu 4, sa dohodli na zahájení technických testov kódovaných programov prostredníctvom DVB-T.

Cieľom testovacieho vysielania je podľa prevádzkovateľa overenie technickej kompatibility koncových zariadení dostupných na českom trhu. Kódovaný signál bude možné prijímať na televízoroch a set-top-boxoch s DVB-T tunerom po vložení dekódovacieho modulu Irdeto s kartou Skylink.
Pokračovanie nižšie:


K zahájeniu testovacieho vysielania by malo dôjsť dnes 11. novembra 2015. Dĺžka testu bude približne 3 mesiace. V DVB-T multiplexe budú vysielané dva kódované programy: JOJ Cinema (v MPEG-2/SD) a Filmbox Family (v MPEG-4/SD).

Signál bude dostupný na 46. kanáli (674 MHz) z vysielačov Strahov, Ládví a Zelený pruh. Prijímať ho tak budú môcť diváci v Prahe a v stredných Čechách.

Programová ponuka multiplexu:
Praha TV
KINOSVĚT
Retro Music TV
SLUŠNEJ KANÁL
TV Regina
Harmonie TV
Rádio Dechovka
Český Impuls
JOJ Cinema (MPEG-2/SD) – kódované systémom Irdeto
Filmbox Family (MPEG-4/SD) – kódované systémom Irdeto

Pre naladenie nových kódovaných programov je nutné aby diváci opätovne spustili automatické, prípadne manuálne vyhľadávanie 46. kanála.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.