Reklama

Lokálny DVB-T multiplex v Čadci vysiela na novom kanáli

Prevádzkovateľ lokálnych DVB-T vysielačov, spoločnosť AVIS, zmenil vysielací kanál miestneho multiplexu v Čadci z 56. na 25. kanál (506 MHz). Diváci, ktorí chcú prijímať programy aj naďalej z tohto lokálneho multiplexu si tak musia preladiť svoje prijímacie zariadenia.
Pokračovanie nižšie:


K zmene došlo z toho dôvodu, že Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) už nepredlžuje povolenia na DVB-T vysielače, ktoré vysielajú na vyššom ako 50. kanáli. AVIS bol tak nútený v tomto prípade požiadať o nový vysielací kanál, podobne ako tomu bolo aj v Banskej Bystrici. K zmene má dôjsť ešte aj na vysielači v Žiline.

Miestny vysielač v Čadci je podľa platného povolenia umiestnený na TVP Čadca II, vysiela na 25. kanáli a jeho výkon je 2kW. V multiplexe sú šírené aktuálne štyri televízne programy TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Fenix. Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pekné, nižší kanál, mal by byť lepší príjem, akurát zrovna 25 vysiela aj Krakow, takže – aj tak nič z toho, lebo sa to ruší…

  2. Pre škriatka:

    A kedy bude vrátená do muxu TV Spartak? A kedy pribudnú ďalšie programy?

  3. Kľudne si sa mohol spýtať aj priamo ich. Nech vidia že bol záujem. Mne odpísali, že už nebudú vysielať cez Avis.

  4. Spartak TV už nebude v muxoch Avisu, prečo sa tak rozhodli sa treba ich opýtať a či bude niekedy niečo nové uvidíme v budúcnosti..

  5. Odporúčam prebrať a vysielať jeden Ukrajinský program , UA je sused a žiadne info , TKR preverajú iba ruské programy.

Komentáre už nie sú povolené.