Reklama

Regionalnitelevize.cz vstúpila do českej Regionálnej siete 8

Česká regionalnitelevize.cz, ktorá sa už tri roky venuje regionálnemu spravodajstvu z moravských, českých a slezských regiónov, vstúpila od októbra do Regionálnej siete 8 (RS 8) od Českých rádiokomunikácií.

Regionalnitelevize.cz vysielala doteraz nekódovane na satelite Astra 3B (23,5°E), u vybraných káblových operátorov a tiež v niektorých regiónoch aj cez DVB-T vysielače. Vstupom do RS8 môžu prijímať program cez pozemné vysielače diváci cez anténu vo všetkých krajských mestách v ČR. RS8 pokrýva signálom takmer 60 % obyvateľov ČR.
Pokračovanie nižšie:

Keď uvážime, že pozemné digitálne vysielanie využíva pre svoj príjem približne 50% obyvateľov ČR, potom týmto krokom získame ďalších viac ako 3 milióny potenciálnych divákov. V súvislosti s tým rokujeme s ATO o vstupe do tv metrového merania od 1. 1. 2016 tak, aby sme čo najskôr v roku 2016 disponovali dennými dátami,“ uviedla Eva Stejskalová, konateľka spoločnosti Regionálne televízie CZ, ktorá prevádzkujúce program regionalnitelevize.cz.

Regionalnitelevize.cz vysiela 24 hodín denne v štvorhodinových slučkách, počas ktorých sa v pravidelných časoch vystriedajú regionálne správy a publicistika zo všetkých kútov ČR, vrátane celoštátnych zaujímavých magazínov a dokumentov. „Toto programové schéma sa nám po všetkých stránkach osvedčilo, diváci si na neho zvykli, a preto ho nebudeme meniť. Zostávame ďalej televíziou zameranou výhradne na zaujímavosti z regiónov vo všetkých oblastiach ľudského života, budeme ďalej našim divákom prinášať aktuálne a najmä pozitívne správy z regiónov a zostávame ďalej celoplošnou televíziou dostupnou pre každého,“ poznamenala Stejskalová s tým, že so vstupom programu do RS8 sa na programe vedľa existujúcich formátov prezentujúcich napríklad český priemysel, poľnohospodárstvo či vedu a výskum objavia aj formáty úplne nové. „Jedným z nich je náš pôvodný cyklus Žijú medzi nami, ktorý predstaví v monotematických medailónoch výrazné osobnosti našich regiónov,“ uzavrela.

V RS8 sú šírené okrem novo pridaného programu regionalnitelevize.cz ešte kanály Noe TV, Sport 5, Slovak Sport.TV 2, Óčko Expres, Mňam TV a Barrandov Muzika.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.