Reklama

Plustelka testuje na satelite Astra 3B Markízu v HD kvalite

Terestriálna a satelitná platforma Plustelka, ktorú prevádzkuje spoločnosť TowerHome, spustila na družici Astra 3B (23,5°E) technický testy kanálu Markíza HD. Vysielanie je šírené z kapacity spoločnosti Towercom, z frekvencie 12 363 MHz. Jedná sa o transpondér z ktorého môžu zákazníci Plustelky prijímať už programy ČT1 (SD), ČT2 (SD), Jednotka HD a Dvojka HD.

Od začiatku testov je Markíza HD kódovaná systémami Irdeto (CAIDy: 0668 a O69A), ktoré využívajú samostatné dekódovacie karty Plustelka/Voľná telka a CAM moduly Plusteka.
Pokračovanie nižšie:


Počas našich testov program nedekódovalo ani jedno zo zariadení Plustelka/Voľná telka, ktoré máme v redakcii k dispozícii. Jedná sa preto len o interné testy operátora. Či sa objaví Markíza v HD kvalite už čoskoro v ponuke Plustelky, prípadne Voľnej telky, aktuálne zisťujeme.

Doplnené vyjadrenie Towercomu:
Pripravujeme rozšírenie programovej ponuky, o podrobnostiach budeme informovať v najbližších dňoch,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom.

Treba však upozorniť, že pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink je aj naďalej Markíza HD dostupná z družice Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 12 109 MHz.

Technické parametre pre príjem Markíza HD (test Plustelka):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno (Irdeto)
Provider: TowerHome

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kto to zaplatí?
    Towercom má už teraz na karte Plustelka programy ČT, ktoré si ČT neplatí.
    Dokedy bude takáto karta bez ďalších poplatkov?

Komentáre už nie sú povolené.