Reklama

Dajto od dnes nečakane opäť v DVB-T

Od dnes 1. septembra 2015 je možné opäť naladiť televíziu Dajto prostredníctvom terestriálnych DVB-T vysielačov po celom Slovensku. Televízia vysiela v 1. multiplexe v kompresnom formáte MPEG-2 a prijímať ju tak môžu aj majitelia starších set-top-boxov. Či sa jedná len o nejaký krátkodobý test, prípadne dlhodobé šírenie programu, aktuálne zisťujeme.
Pokračovanie nižšie:


Markíza ukončila šírenie televízie Dajto, ktorá sa zameriava prevažne na mužov, prostredníctvom terestriálnych vysielačov 1. celoplošného multiplexu presne 1. mája 2015. Z akého dôvodu, však oficiálne doteraz neuviedla.

Nekódované vysielanie Dajto cez DVB-T by určite potešilo najmä športových fanúšikov. Televízia totiž v poslednom období získala vysielacie práva okrem domácej Fortuna ligy či kvalifikačných zápasov reprezentácie Slovenska do 21 rokov aj na prenosy zo španielskej La Liga.

Aktualizované o 19:17
Zaradenie Dajto do DVB-T potvrdila už aj samotná televízia. „Keďže sme vysielanie televízie Dajto obohatili o množstvo atraktívnych športových prenosov a filmov, chceme čo najväčšiemu počtu divákov umožniť ich sledovanie,“ uviedol pri príležitosti spustenia Dajto v DVB-T Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza. O dlhodobej stratégii sa rozhodne na budúci rok.

Zaradenie televíznej stanice Dajto od 1. septembra do ponuky Voľnej telky je výsledkom rokovaní s vysielateľom. Sme radi, že môžeme ponúknuť atraktívny kanál obohatený o zaujímavé športové prenosy vo Voľnej telke cez anténu úplne zadarmo,“ povedal marketingový manažér spoločnosti Towercom Michal Šuran.

Aktuálna ponuka 1. multiplexu:
Wau (MPEG-2/SD)
Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT: Áno, HbbTV: Nie, EPG: Áno, Kódovanie: Nie
Senzi TV (MPEG-4/SD)
Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, TXT: Nie, HbbTV: Nie, EPG: Áno, Kódovanie: Nie
TV 8 (MPEG-2/SD)
Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT: Nie, HbbTV: Nie, EPG: Nie, Kódovanie: Nie
TV LUX (MPEG-2/SD)
Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT: Nie, HbbTV: Nie, EPG: Áno, Kódovanie: Nie
Infokanal (MPEG-2/SD)
Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT: Nie, HbbTV: Nie, EPG: Áno, Kódovanie: Nie
Dajto (MPEG-2/SD)
Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT: Áno, HbbTV: Nie, EPG: Áno, Kódovanie: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je to neskutočná správa.Mnoho sa popísalo o odchode TV Dajto z antény-TV Dajto je čerešnička na torte v ponuke free dvbt na Slovensku.Tak ako Towercom oznámil,že skupinu Markíza zaplatí na satelite vo Voľnej telke-môže tak urobiť aj cez anténu.Záujem o Dajto je veľký…

  2. Drobna chybicka: TV LUX v MUX1 ma EPG, aj ked oproti EPG toho isteho programu na Astre 23,5E je akesi okriplene.

    1. @dr. B. Nutty
      Máte pravdu. Chybu ohľadom EPG sme opravili.

  3. HugoBoss: Zrejme ano. Problem je, ze u nas sa zacne konat rozumne az po vyskusani vsetkych ostatnych moznosti.

  4. maros teraz je repre prestavka, to preto asi nieje v programe la liga

  5. Konečne, že to Dajto vrátili do DVB-T, množstvo divákov si to veľmi žiadalo, vypisovali v diskusiách na weboch, vysielateľovi, prevádkovateľovi… Nakoniec, teraz, keď to môžu prijímať diváci zdarma cez anténu, tak sa im zvýši sledovanosť!!! Ešte by mohli rožšíriť 1. a 4. multiplex na vysielače: Borský Mikuláš, Štúrovo, Námestovo, Čadca, Trenčín, Pievidza, Bralová skala, Rimavská Sobota, Detva, Rožňava, Stará Ľubovňa, Snina…

  6. Dobra sprava pre vsetkych divaov Dvbt.Navrat Dajta som cakal ale nie takto skoro.. Pocet divakov Dvbt budeij predsa len vyssi ako sa uvadza v prieskumoch a tak prislo rozumne rozhodnutie.

  7. konečne, niektori ludia nemozu mat satelit a drahe kablovky odmietam 🙂 takto je konecne dostupne pre vsetkych filmova stanica

  8. Good work guys from Towercom. 🙂 I am very happy for TV Dajto in DVB-T. (-:

  9. ha ha , keď zrušili dajto z terestrialu bolo jasné že týmto sa towerkom dostal do nemilosti primateľov volnej telky a bola len otázka času kedy to vrátia späť.Dajto je určite sledovatelnejšia ako zvyšok markizáckej ponuky.

  10. Bude v tom urcite vyhodny biznis. Towercom zacvka terestrial a markiza im da programy cez sat.

  11. Každý voľný program navyše , je dobrý. Je potrebné mediálne podporiť DVB-T na Slovensku , pomôcť tak aj propagácií AVISu , veď už vysiela cez 18 vysielačov. Postupne bude DVB-T rásť aj napriek neprajníkom a tak chudobnejší národ bude mať dosť programov zadarmo , ako to bolo v minulosti a hlavne ,zmiznú hrdzavé paraboly zo striech.

  12. hehe, markiza zistila, ze o kolko divakov prisli, ked to vyradili z DVB-T, lebo v skutocnosti ma DVB-T vela divakov, ale rozne ‚vyskumy‘ uvadzaju rozne podhodnotene cisla.
    a mozno sa mylim, mozno markiza to spravila naschval, aby ‚vydierala‘ TC a vyjednala si nizsiu cenu…

  13. V Plustelke ide voľne JOJ Cinema bez reklám a filmy. Dajto nepozerám ani na káblovke. Plno reklám a starých seriálov a hlúpy názov stanice. 🙂

  14. Tak názov stanice, to je asi to posledné čo by som riešil. 🙂

  15. V diskusiach padaju spekulacie, ze skupina Mrkvyza sa zlakla poklesu sledovanosti, ze si vyjednala lepsiu cenu od Towerkomunistov, alebo ze od nich ziskala ulavy za povolenie zaradit svoje stanice do Volnej telky cez satelit. Co z toho je pravda? Je potvrdene, ze markizacke programy budu v sat. ponuke Volnej telky? Lebo to by nieco naznacovalo…

  16. Dajto je teda spat.Estej jeden volny slovensky detsky kanal pre deti a Dvbt sa este viac vyraznejsie presadi. Slovensky divak nepotrebuje mnozstvo ale kvalitu dostupnych kanalov v ramci moznosti trhu.Mam dojem ze nas Towercom este tohto roku prekvapi.

  17. Nech pridajú špičkový medzinárodný spravodajský kanál EuroNews. Keď to ide v Maďarsku, tak prečo by to nemohlo ísť i na Slovensku. Veď sme v EÚ, žijeme v Schengene, tak kde je problém preboha…

  18. PeterHumax: EuroNews v Madarsku je lokalizovany? Lebo v orig. zneni je k dispozicii aj na Astre 19,2E (FTA) a aj ako stream z netu, tiez aj cez aplikacie na smart TV.

  19. TA3 uplne staci u nas naco to silit. EuroNews je aj v madarcine a okrem toho tam maju myslim aj ine audio anglicke, nemecke a neviem ci aj francuzske nie.

  20. Áno, môžem potvrdiť, že je aj vo francúzštine. 😉

  21. slyšel sem že smlouvu mají stejně jen do konce roku a zas to klidně můžou odpojit

  22. Podľa mňa to od nového roka neodpoja, lebo by prišli o množstvo divákov (sledovanosť) a o zadávateľov reklamy (reklamní partneri)

Komentáre už nie sú povolené.