Reklama

ANTIK plánuje spustiť satelitnú televíziu v priebehu októbra, v súčasnosti finalizuje prípravy

Košický operátor ANTIK Telecom v týchto dňoch finalizuje testovacie vysielanie svojej novej satelitnej platformy ANTIK Sat, ktorá bude využívať štyri satelitné transpondéry na družici Eutelsat 16A (16°E). K oficiálnemu spusteniu by malo dôjsť v priebehu októbra. „Satelitnú televíziu máme v pláne spustiť v priebehu októbra 2015,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk, šéf produktového manažmentu v oblasti TV služieb spoločnosti ANTIK Telecom. „Finálne balíčky a tarifa bude k dispozícii v priebehu 1-2 týždňov. V tomto období dochádza k finálnemu testovaniu služby s prípravou na komerčnú prevádzku,“ dodal.
Pokračovanie nižšie:


Pripomeňme, že až do konca septembra si môžu záujemcovia otestovať deväť televíznych programov z pripravovanej ponuky ANTIK Sat zadarmo. Sú to TA3, TV LUX, TV NOE, CS mini/CS Film, Kino Svět, Šlágr TV, Senzi, ÓČKO a Fashion TV HD Europe, ktoré vysielajú dočasne nekódovane (FTA). Všetky sú šírené už v novšom kompresnom formáte MPEG-4, pre príjem je preto vyžadovaný satelitný HD prijímač.

ANTIK v týchto dňoch tiež zverejnil informácie o prebiehajúcich testoch aj na svojej webovej stránke, kde záujemcom o testovacie vysielanie odporúča satelitnú parabolu s priemerom 90 cm a LNB konvertor Inverto Black ultra (IBU).

Ako sme už informovali, platforma bude využívať kódovací systém Conax a zariadenia s kartou bude párovať. Zákazníkom ponúkne ako satelitné HDTV prijímače tak aj CAM moduly. V ponuke má byť takmer 100 kanálov z toho tretina bude v HD kvalite.

Aktuálne parametre testovacích transpondérov:
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 928 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/5
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 055 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 4/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 093 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 4/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 595 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 300000
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Budete mat servisnych a montaznych technikov ? , ktory budu instalovat zariadenia a robyt servis .

  2. Naše trhy (slovenská, česká aj maďarská) sú preplnené (!), a tak sa snaha Antiku dopadne presne ako Austriasat Magyarorsag. Naviac v Maďarsku sa o to snažila úspešná a veľmi skúsená firma M7, ktorá má na starosť aj Skylink, no dopadli katastrofálne! Antiku aj Austriasatu mohli pomôcť len oveľa atraktívnejšie ponuky od toho čo teraz majú resp. čo plánujú (veď nemajú v pláne vysielať futbalové zápasy anglickej Premier League, aj ostatné športy budú len v SD kvalite, ach jo). Teraz by Antiku pomohla LEN to, keby dali do ponuky nasledujúce programy v slovenskom alebo v českom jazyku, a nielen po anglicky: HBO 2 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD, Cinemax2 HD a Film Europe HD.

  3. “ Naviac v Maďarsku sa o to snažila úspešná a veľmi skúsená firma M7, ktorá má na starosť aj Skylink, no dopadli katastrofálne! “

    Z čoho usudzuješ, že firma M7 je úspešná čo sa týka Skylinku? Z toho zdražovania? Koľko zákazníkov im pribudlo?
    Veľa zákazníkov „úspešného“ Skylinku ale aj iných operátorov čaká práve na ponuku Antiku, to je slobodný trh.
    Keď štartovalo na Slovensku digi.tv boli pochybnosti o úspechu tohto modelu. Možno majú prenajatú lacnejšiu kapacitu ako skylink a ceny budú… a možno sa mýlim, je to len môj názor.

  4. No a teraz pre množstvo potencionálnych zákazníkov bude zaujímať či budú podporovať 2 tv prijímače v domácnosti bez poplatkov navyše. A to je jedno či cez modul alebo prijímače. Ak dokážu prevádzkovať základný balík programov za podobnú cenu ako Skylink na 2 prijímače tak to majú vyhrané.

  5. Quido TA3 ide v pohode. Ale došlo k zmene. Teraz je na 11 055 MHz. Prelaď si.

  6. Budúci týždeń začínajú prvé montáže už existujucím zákaznikom.

Komentáre už nie sú povolené.