Reklama

Trnavský Spartak TV už aj v lokálnych multiplexoch na východe Slovenska

Telekomunikačný operátor AVIS tento týždeň rozšíril ponuku svojich štyroch lokálnych multiplexov na východe Slovenska o športový kanál Spartak TV vo vysokom rozlíšení (HD). Naladiť si ho tak môžu už v tejto chvíli diváci, ktorí sa nachádzajú v blízkosti miestnych DVB-T vysielačov v Michalovciach (48. kanál), Košiciach (41. kanál), Prešove (41. kanál) a Poprade (28. kanál).
Pokračovanie nižšie:


Okrem toho bol opäť vrátený do všetkých štyroch spomínaných multiplexov aj regionálny program TV Zemplín, keďže ten istý čas z lokálnych multiplexov nevysielal.

Televízia Spartak vysiela od 21. februára 2014. Vo vysielaní sa primárne zameriava na futbalový klub Spartak Trnava. Kanál naladia diváci u vybraných káblových a IPTV operátorov, ako aj v rámci lokálneho DVB-T multiplexu v Trnave na 33. kanáli či cez 10 vybraných lokálnych vysielačov AVISu.

Aktuálna ponuka lokálnych multiplexov AVISu na východe Slovenska:
Košice (41. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Spartak TV HD a TV Zemplín
Prešov (41. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Spartak TV HD a TV Zemplín
Tatranská Lomnica – Poprad (28. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Spartak TV HD a TV Zemplín
Michalovce (48. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Spartak TV HD a TV Zemplín

Podľa našich informácií má aktuálne dodávateľ streamu technické problémy a preto sa môže stávať, že programy niekedy kockujú. Jedná sa o vysielače v Košiciach a Poprade. O probléme sa vie, aktuálne je to už v štádiu riešenia.

sparta_tv_hd1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dobrý deň chcem sa opýtať či by sa nedal navýšiť výkon vysielača v Prešove. Bývam v Haniske 5 km od centra Prešova a ja tento multiplex nechytám. verím, že navýšením výkonu by sa rozšírilo pokrytie aj okolitými obcami čo by predstavovalo pokrytie tohto vysielača vyše 100 000 ľudí. Verím že spoločnosť Avis vypočuje moje prosby a dôjde k navýšeniu výkonu tohto Prešovského vysielača.

    ďakujem

  2. V presovskom MUX-e Avisu maju problem vsetky 4 programy, aktualne obraz nestvorcekuje, ale asi tak 15-20x za minutu sa na zlomok sekundy sekne. To iste zvuk. Na Spartak TV HD je to praveze najmenej vyrazne, obraz sa tam seka malo, zato na zvuku je to pocut tak isto. Popri tom som si parkrat vsimol vyraznu desynchronizaciu zvuku s obrazom na TV Zemplin.

  3. Nie dodavatel streamu Spartaku ale dodavatel celkoveho streamu celeho muxu, ktory sa posiela z Bratislavy.. len pre info..

  4. Nerozumiem, ako to že MUX s Tv Poprad s výkonom 0,5 KW chytím v Poprade a širokom okolí aj na kus koaxialu a MUX Avis-u s 3,1 KW vysielajúci z T. Lomnice ledva funguje vo Veľkej Lomnici na site a v Poprade či Svite ho tak maximálne naladí.

  5. A čo Žilina, kedy sa dočkáme Spartak.tv HD u nás v Žiline a v okolí? Viem, že podľa počtu programov (4 programy a to Severka Tv, Šlágr TV, TV Noe, Žilinská TV Fenix) v MUX-e to bude asi problém šíriť v MPEG2 (kapacita), trebalo by prejsť do MPEG4/HD, alebo potom niektoré programy šíriť v MPEG2 a niektoré už v MPEG4/HD.

    Ďakujem.

  6. Aby ste boli v „obraze“ tam nechodia žiadne prenosy futbalových zápasov Trnavy naživo!!!! Tak nerozumiem, že koľko sa tejto stanici venuje priestoru !?!

  7. Martin Kovalik: Uz som to tu niekde pisal, a tusim ze prave Tebe, tak to zopakujem: v Presove vysiela Avis s vykonom 2 kW na k41, vertikalna pol., zo Sibenej hory. To je viac nez dost na cele mesto a siroke okolie, s dobrou a spravne orientovanou antenou to dostreli vraj az po Lemesany (15-18 km), mozno aj dalej. Ak mas problem so signalom uz v Haniske, tam bude nejaky iny problem, nie vykon vysielaca. A vobec, nemylis si Avisacky MUX na k41 s k27, kde vysiela o.i. aj TV7 Presov? To nie je Avis, ale Real Trading, a ti maju fakt slaby signal, len 10W, este k tomu s horizon. pol. Podla vyzarovacieho diagramu to „svieti“ v 120 stupnov sirokom sektore s osou juznym smerom, vdaka tomu by sa mal dat dobre chytat aj v Haniske – ale treba mat antenu v horizon. polohe. Skontroluj si silu a kvalitu signalu na k41 a k27, skus nasmerovat antenu na sever, skontroluj, ci je otocena vertikalne alebo horizontalne, ak mas na antene predzosilnovac, vypni ho, paradoxne moze byt prave on zdrojom problemov (ak prijimac hlasi velku silu signalu a nizku kvalitu, je to takmer urcite predzosilnovac).

  8. JPP: Moze to byt aj vyzarovacim diagramom antenneho systemu vysielaca. Na teleoff.gov.sk si najdi zoznam DVB-T vysielacov (v sekcii „sprava frekvencii“), su tam ich parametre vratane vyzar. diagramu a uvidis, ktorym smerom ide aka cast vykonu. Take veci, ako nasmerovanie a H/V otocenie anteny a pod. asi pripominat nemusim.

  9. Tiez by som to tipoval ze ma problem v antene pripadne v silnom predzosilnovaci. Nepoznam ako je to vo vasom regione, ale nevyiela nahodou okolo 41. kanala nejaky silny celoplosny mux? Ak sa pouzije silny predzosilnovac tak ten by mohol zarusit lokalny mux.

  10. fajnsmeker: Blizko k41 tu nie je ziadny silny signal, iba na k40 je velmi slabucky naznak MUX2 zo Stebnickej Magury. Ale VF predzosik nastaveny na vysoky zisk pri silnom signali dokaze sposobit krute skreslenie aj bez toho.

  11. Je fajn , že sa TV Zemplín opäť vracia na MUX do Prešova a rozšíruje aj na Tatry .

  12. Dr. B. Nutty ako ti to teraz v Prešove chodi? Stále seká či nie?

  13. Problém príjmu medzi KE a PO je v tom, že vysielače KE a PO vysielaju obidva na 41 a nie su zladené v SFN.

  14. Ináč už by nič nemalo sekať. Otestoval som všetky vysielače. Čo sa týka slabšieho príjmu 28 v Poprade, ak to porovnávame s 44 TV Poprad. 44 je od PP iba 5 km a používa moduláciu 16 QAM. Na všetky smery žiary plný výkon. Avisácka 28 žiari smerovo do smerov Veľká Lomnica a Spišská Belá a používa moduláciu 64 QAM. Je pravda, že pre slabilný príjem 28 treba v PP aspoň vonkajšiu pasívnu anténu smerovanú na Tatranskú Lomnicu. Bývam na starom juhu a chytám všetky muxy z SK 24, 39, 41, 55 + lokal 28 a 44 a tiež Przehybu 34, 36, 45. Mám pasívne sito v horizontálne otočené smer Matejovce.

  15. Quido, je šanca v PP chytiť aj DVB-T od Rupkki nejakou vhodnou anténou?
    Pozeral som pokrytie na ich stránke, končí tesne pred PP

  16. Ja som ho nikde v PP nechytil. A to som skúšal na rôznych miestach aj na 13 poschodovkách. Bol tam náznak signálu ale nič viac
    Podobne ako 32 Reduta. Ruppki funguje výborne napríklad na Dubine, alebo v Jánovciach.

  17. skratek: Seka to stale. Raz viac, raz menej, na TV Samsung U40D6510 (model z r. 2011) a Philips je to menej vyrazne, na LG 27MT93S (2013) to vidiet a pocut poriadne, aj na starom STB Showbox S700 a dalsich. Najhorsie je na tom TV Zemplin, ostatne 3 sekaju uz len relativne jemne.

Komentáre už nie sú povolené.