Reklama

Vysielacie práva na futbalovú Fortuna ligu získala Markíza a RTVS

Po niekoľkých rokoch budú môcť slovenskí futbaloví fanúšikovia sledovať domácu futbalovú Fortuna ligu na kanáloch verejnoprávnej RTVS a komerčného vysielateľa Markíza-Slovakia. Oba vysielatelia totiž získali na prenosy potrebné vysielacie práva. Markíza prinesie na základe zmluvy vybrané sobotné priame prenosy od 12. septembra tohto roku na svojom programe Dajto, RTVS odvysiela prvý priamy prenos už túto nedeľu o 17.50 na Dvojke.
Pokračovanie nižšie:

Sme radi, že divákom každý týždeň ponúkneme priamy prenos zápasu Fortuna ligy a nadviažame tak na úspešnú sériu šiestich duelov odvysielaných v máji. Pravidelné súboje najlepších slovenských futbalových tímov obohatia športovú ponuku na Dajto každú sobotu,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Televízia Dajto prinesie počnúc 8. kolom aktuálnej sezóny zápasy z celkovo 26 kôl najvyššej futbalovej súťaže – 12 ešte tento rok a 14 na budúcu jar.

Veľmi nás teší, že po šiestich zápasoch z minulej sezóny Fortuna ligy prejavila skupina Markíza záujem o najvyššiu futbalovú súťaž aj v tomto ročníku. Verím, že televízni diváci si prídu na svoje a budú sledovať napínavé fortunaligové súboje na TV Dajto,“ dodal Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

Jednotlivé zápasy budú na Dajto komentovať skúsení členovia a spolupracovníci športovej redakcie TV Markíza Miroslav Špaček a Slávo Jurko. Diváci sa okrem kvalitných futbalových duelov môžu tešiť aj na pozápasové rozhovory s trénermi a hráčmi, ktoré sprostredkujú redaktori Daniel Očenáš, Peter Filo, Adam Lehocký a Štefan Eisele.

RTVS zatiaľ môže odvysielať len jeden priamy prenos zo zápasu 3. kola medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava. Ohľadom ďalších prenosov ešte prebiehajú rokovania.

Keďže rokovania s našimi partnermi naďalej prebiehajú, o prípadnej akvizícii ďalších práv na vysielanie prenosov Fortuna ligy budeme informovať v priebehu najbližších dní,“ uviedol telerozhlas na sociálnej sieti.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No konečne bude tento šport vysielať aj verejnoprávna TV pre svojich koncesionárov.

  2. Dalsi dovod na zvysenie „zastrckovych“ koncesionarskych poplatkov.

Komentáre už nie sú povolené.