Reklama

Stretnutie s Plutom, špeciálny dokument na National Geographic Channel už dnes

Dokumentárny kanál National Geographic Channel si pripravil dnes hodinový špeciálny dokument s názvom Stretnutie s Plutom, v ktorom sa na počítačových animáciách diváci dozvedia, čo sa stane, až sa sonda New Horizons priblíži k Plutu, a čo vedci predpokladajú, že nájdu pri jej prelete okolo tejto trpasličej planéty. Spomínané animácie podrobne zoznámia divákov s trasou sondy k Plutu a so spôsobom, akým bude robiť fotografie a zaznamenávať údaje, až dorazí do cieľa.
Pokračovanie nižšie:


Dokument prostredníctvom jedinečných záberov divákom ukáže, ako asi krajina na Plute vyzerá a aká zima na tomto kozmickom telese podľa vedcov panuje. Zoznámia sa s výzvami, ktorým teraz New Horizons čelí počas posledných dní svojej cesty. Sprievodca reláciou Jason Silva vám tiež zrozumiteľne vysvetlí, ako slnečná sústava funguje.

National Geographic Channel oslovil aj popredných vedcov z Laboratória aplikovanej fyziky pri Johns Hopkins University, ktorí sa v spolupráci s NASA podieľajú na realizácii misie, ktorej cieľom je preskúmať neznáme končiny slnečnej sústavy, zaobstarať prvé fotografie Pluta a zaznamenať prvé údaje o tejto trpasličej planéte. Práve ona môže byť kľúčom k rozlúšteniu tajomstva o našej galaxii. Celý svet čaká, až najmodernejšie planetárna sonda New Horizons dokončí svoje poslanie.

Jason Silva vám dopodrobna predstaví ambiciózny projekt za 700 miliónov dolárov, a to od jeho počiatku až dodnes. Oboznámi vás s cestou sondy New Horizons trvajúcej cez deväť rokov, počas ktorých urazila viac ako 4 miliardy kilometrov.

Ak vás táto téma zaujala, nezabudnite už dnes večer sledovať National Geographic Channel o 23:00.

NGC_Setkani_Plutem

Mohlo by vás ešte zaujímať