Reklama

Skylink: Eurosport HD už aj v balíčkoch Mini a Multi, SD verzia bude odpojená

Športový program Eurosport vo vysokom rozlíšení (HD) môžu od dnes prijímať už aj zákazníci satelitnej platformy Skylink s aktivovanými balíčkami Mini a Multi. Program je tak už súčasťou všetkých základných balíčkov platformy (Mini, Multi, Kombi, HD Plus, Multi HD a Komplet). Šírenie Eurosportu v štandardnom rozlíšení (SD) bude preto v priebehu augusta ukončené, informovala dnes o tom spoločnosť M7 Group.

Predplatiteľom balíčkov Mini a Multi odporúčame, aby si naladili čo najskôr program Eurosport HD z frekvencie 12 109 MHz.
Pokračovanie nižšie:


Pre príjem HD verzie programu Eurosport je potrebný satelitný HD prijímač, zákazníci, ktorí ho ešte nevlastnia si ho tak budú musieť zaobstarať. V opačnom prípade nebudú môcť sledovať program Eurosport a v blízkej dobe aj ďalšie programy ako CS Film, CS mini, Horor film či duck.tv, ktoré v blízkej prejdu do novšieho kompresného formátu MPEG-4.

Technické parametre pre príjem programu Eurosport HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Eurosport HD
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rodičia majú CRT TV. Majú predplatený Eurosport. O 2-ku už prišli. Nepotrebujú HD. Dúfam, že aspoň Eurosport Deutschland ostane v SD.

  2. Nebola by vyhodnejsia pre nich Plustelka, ak teda maju signal.

  3. @Maroš
    Môžu sledovať HD verziu s HD prijímačom na CRT telke, ak sa im chce. Telka môže zostať, ale HD prijímač je základ. 🙂

  4. Tak tak, prijimac je zaklad. Problem ale bude prepojit ho so starou CRT telkou, kedze tieto nemaju HDMI vstupy, iba SCART a pod., zatial co vacsina HD sat. prijimacov iny vystup nez HDMI uz dnes nezvykne mat. Takze bud treba niekde vynuchat HD prijimac so SCART vystupom a kompatibilny so Skylink kartou (pripadne s CI slotom), alebo zohnat redukciu HDMI –> SCART. A Plustelka nie je riesenie pre niekoho, kto uz ma zriadeny sat. prijem a kupenu Skylink kartu a plati si niektory z programovych balickov a k tomu ma CRT analogovu TV. Investicia do HD DVB-T prijimaca a dekodovacieho zariadenia Plustelky je takmer rovnaka, ako cena HD sat. prijimaca, pricom programova ponuka Skylinku je daleko bohatsia a balik Mini ma prakticky rovnaku cenu ako Plustelka Standard.

  5. Ale samozrejme, ze maju scart vyvod aj HD prijimace, treba si taky vybrat. Na analogovy transformator HDMI na scart zabudnut, za tu cenu si uz radsej kupit modernejsi TV prijimac.

  6. Ja by som tie SD mazanice povypínal hneď. Všade (už niekoľko rokov) masáž hlavy na nové Full HD / 4K telky či už letáky v schránkach, tv alebo samotných predajniach, ale tu sa stále ide riešiť že má niekto starú tv dokonca bez adekvátnych vstupov…toto mizivé % tak jedine vyhovuje Telekomu ktorý pridáva SDčka zbesilým tempom do rastra. Tam kde niekto napreduje, Telekom založí kampaň aké sú tie ich analógové mazanice fasa, hlavne že 500 000 zákazníkov platí faktúry, za služby ako spred 10 rokov!

Komentáre už nie sú povolené.