Reklama

Eutelsat 8 West B bude vynesený na obežnú dráhu 20. augusta

O necelý mesiac má v pláne vypustiť Eutelsat Communications svoju novú družicu s názvom Eutelsat 8 West B, ktorá bude pracovať na satelitnej pozícii 7/8°W.

Družica sa už v tejto chvíli nachádza v európskom kozmodróme v Kourou vo Francúzskej Guyane, kde už prebiehajú posledné prípravy na štart. Na obežnú dráhu ju vynesie raketa Ariane 5. Štart je naplánovaný na 20. augusta o 20:10 miestneho (22:10 nášho) času. Podľa predpokladov by mal satelit spustiť komerčnú prevádzku už začiatkom októbra tohto roku.
Pokračovanie nižšie:


Eutelsat 8 West B zostrojila pre Eutelsat spoločnosť Thales Alenia Space, jej hmotnosť je 5800 kg, k dispozícii bude 40 transpondérov v KU pásme pre potreby DTH služieb v Severnej Afrike a Blízkom Východe a 10 transpondérov v C pásme s pokrytím afrického kontinentu.

Na pozícii 7/8°W pracujú už aktuálne satelity Eutelsat a Nilesat, ktoré využíva pre príjem cez 52 miliónov domácností od Maroka až po Perský záliv. S novým satelitom chce Eutelsat rozšíriť kapacitu na tejto pozícii a to nielen pre potreby HD vysielania, ale aj Ultra HD.

Mohlo by vás ešte zaujímať