Reklama

TV LUX potvrdila, že cez DVB-T bude vysielať v 1. multiplexe a nekódovane

Po siedmich rokoch od spustenia samostatného vysielania slovenskej katolíckej televízie LUX ju bude možné sledovať na väčšine územia Slovenska pomocou antény a bez poplatkov. Po dohode so spoločnosťou Towercom sa totiž TV  LUX stala už vo štvrtok 18. júna súčasťou 1. celoplošného DVB-T multiplexu, ktorý je dostupný pre viac ako 80% divákov na Slovensku. Na našom portáli SatelitnáTV.sk sme Vás samozrejme už o tom informovali.
Pokračovanie nižšie:


Stalo sa tak po niekoľkoročnom úsilí vedenia televízie o sprístupnenie vysielania TV LUX všetkým ľuďom na Slovensku,“ objasňuje Peter Strojný, riaditeľ marketingu TV LUX, a dodáva: „Veríme, že tento krok je ďalším dôležitým medzníkom v histórii televízie a že náš zámer ocení najmä divák, pre ktorého sme doteraz neboli dostupní.

Vysielanie TV LUX bude šírene v 1. multiplexe nekódovane (FTA) v kompresnom formáte MPEG-2. Pre príjem tak už nebudú musieť diváci kupovať žiadne dekódovacie zariadenie ako tomu bolo doteraz zo 4. multiplexu, ktorý šíri kódované programy Plustelky. Na uvoľnenej kapacite vo 4. multiplexe sa objaví už čoskoro nový televízny program. Všetkým divákom, ktorí prijímajú programy prostredníctvom DVB-T, tak odporúčame naladiť si TV LUX z prvého multiplexu, ktorý šíri aktuálne ešte aj programy WAU, TV8, Senzi a Infokanál.

Televízia LUX je slovenská katolícka televízia, ktorá spustila samostatné vysielanie v roku 2008 prostredníctvom satelitu a káblovej televízie. Jej ambíciou je budovať na Slovensku televíznu alternatívu, prostriedok šírenia pokoja, povzbudenia a hodnôt.

Mohlo by vás ešte zaujímať