Reklama

TV LUX zahájila nekódované vysielanie v 1. multiplexe

Slovenská katolícka televízia LUX je od dnes dostupná divákom už aj v rámci 1. celoplošného multiplexu, ktorý prevádzkuje spoločnosť Towercom. Vysielanie je šírené nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2. Pre príjem preto postačuje akýkoľvek set-top-box či televízor so zabudovaným DVB-T tunerom.
Pokračovanie nižšie:


TV LUX vysiela v celoplošnom DVB-T od mája 2013, kedy odštartovala terestriálna platforma Plustelka. Program bol dostupný divákom najskôr kódovane v rámci štvrtého multiplexu. Pre príjem však postačovalo len zakúpiť jedno zo zariadení Plustelky. Po zakúpení zariadenia už nemuseli užívatelia platiť žiadne ďalšie poplatky.

Od tohtoročnej Veľkej noci program vysiela v rámci 4. multiplexu nekódovane a v kompresnom formáte MPEG-2. Dôvodom mali byť prebiehajúce rokovania medzi TV LUX a Towercomom. „S vysielateľom TV LUX aktuálne prebiehajú rokovania o zabezpečení vysielania v celoplošnom multiplexe,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk ešte v apríli tohto roku Michal Šuran, marketingový manažér Towercomu.

Oficiálne vyjadrenie od spoločnosti Towercom aktuálne zisťujeme. Všetko ale nasvedčuje tomu, že TV LUX a Towercom sa nakoniec dohodli na šírení katolíckeho programu v 1. celoplošnom multiplexe v ktorom bude vysielať aj naďalej nekódovane. Vo štvrtom multiplexe zrejme dôjde preto v blízkej dobe k ukončeniu vysielania a na jeho miesto by mal pribudnúť ďalší nový program, ktorý obohatí ponuku Plustelky.

V čase písania správy bolo vysielanie TV LUX dostupné ako zo štvrtého, tak aj prvého multiplexu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. hmm to sa dalo čakať .. takže náhrada za DAJTO už máme .. a za Slovak Sport máme TV8 congratulations, takže najbližších rátam 10rokov do bezplatného muxu nepribudne žiadna pozerateľná TV lebo už ani neni aká

  2. Takže vo štvrtom muxe bude za TV Lux nejaká náhrada ?

    1. @PeterHumax ako je písané v správe. Vo 4. multiplexe by sa mal objaviť nový program.

  3. Oficiálny portál Voľnej telky ani Plustelky-zatiaľ o ničom neinformuje.Lux nahradil Dajto-dá sa to porovnať?Na druhej strane násilia je v tv až až.Otázne je či nový kanál v 4 muxe bude v základnej ponuke pri ČT1+2,alebo v platenej ponuke Plustelky…

  4. Čakal som, že tam pribudne niečo, čo sa dá pozerať ale zas som bol naivný. Nechápem ako mohla RVR dovoliť vysielanie TV8, kde vysielajú prevažne hazardné hry, pri ktorých nejaká vymletá moderátorka vymiela Slovensku mozgy. Budúcnosť DVB-T na Slovensku ide do záhuby a podporujú sa len dementné TV projekty. Dokiaľ bude Towercom majiteľom MUXov asi sa zmeny nedočkáme…

  5. Ked ma pre koho TV8 vysielat, nech si vysiela. Niekto to musi pozerat ked si dovolia platit tisice za DVB-T.

  6. Hurka: Ved to. TV8 zije z predrazenych telefonatov, takze kolko zije na nasom uzemi idiotov, to sa ani nechce uverit, ked dokazu zaplatit zisk Towercomu aj takejto telky. Nuz, su to ich peniaze, tak nech platia. Ale RVR by mala zasiahnut minimalne proti tym kvazisutazam, a to nielen na TV8, ale aj na Plus, WAU, Dajto a dalsich TV, kedze su preukazatelne podvodne.

    divak z PD: Neda sa to porovnat, mas pravdu. Aj na Dajto davali kopec hluposti, no bolo tam aj obstojne percento pozeratelnych programov (serialy ako Pernikovy tatko, Cierny zoznam, Spartakus, Top Gear, reprizy 2,5 chlapa a TBBT, pokrove turnaje, Mr. GS, obcas obstojny az dobry film atd.). Co moze ponuknut LUX? Nasiel som tam za cele roky jedinu pozeratelnu relaciu, uz som aj zabudol jej nazov, uvadzal ju ten chudy vysmiaty dlhan s okuliarmi a vysvetloval v nej zaklady chemie s vyuzitim pokusov. Inak len sama nuda, nudne otrepane frazy a nudna propaganda. Ved to otravuje aj samotnych veriacich, aspon tych, ktorych poznam, a nie je ich malo. Keby mali aspon taku uroven ako dalsia krestanska telka Noe, ktora ma v portfoliu Pod lampou, relacie o vede (aj s takym J. Grygarom, napriklad) a diskusie, kde maju ucastnici aj nejaky nazor, a nie su to len pricmrndavaci a „kejvalove“ ako v parodiach na diskusie v TV LUX. Koniec koncov, cely projekt TV LUX vznikol odstiepenim od TV Noe, ktora sa slovenskej KBS zdala prilis volnomyslienkarska a ekumenicka (rozumej: malo bigotna). No a ked sa stazujes na mnozstvo nasilia v televizii, potom sa vyhybaj sirokym oblukom Biblii (myslim oficialnu katolicku v uplnom zneni, nie ten schvalne riedeny odvar pre deti), tam ho je pozehnane, a to extremne brutalneho, trebars v Knihe Jozue a Knihe sudcov. 2. az 4. kniha Mojzisova, Exodus, Leviticus a Deuteronomium, zas obsahuju krute pravne predpisy a hrdelne tresty, ktore Mohamed prevzal do islamskej Sarije, vratane kamenovania. Inkvizicia sa zas v stredoveku odvolavala na Mojzisov prikaz ‚Carodejnicu nenechas nazive!‘. A ak mas nieco aj proti erotike, tak sa vyhni aj dalsej knihe Biblie, zvanej Piesen piesni, jej autorstvo sa pripisuje Salamunovi a je to najstarsie dochovane pornograficke literarne dielo. A mozno sa to objavi aj v TV LUX, po nociach tam davaju dramatizovane citanie z Biblie, uvidime, ci sa tymto chulostivym castiam Biblie vyhnu. Mojzisov prikaz zabijat carodejnice uz odcitovali, napriklad.

Komentáre už nie sú povolené.