Reklama

Towercom navýši výkon vysielača 4. multiplexu z kóty Banská Štiavnica – Sitno, zlepší sa pokrytie Plustelky

Prevádzkovateľ celoplošných multiplexov, spoločnosť Towercom, naplánoval na júl navýšenie výkonu vysielača 4. multiplexu z kóty Banská Štiavnica – Sitno. Zmena, ktorá zlepší pokrytie Plustelky, je naplánovaná na 15. júla 2015, kedy bude na uvedenom vysielači prebiehať plánovaná odstávka.
Pokračovanie nižšie:


Výkon vysielača bude navýšený zo súčasných 12 kW na 25 kW. Pre divákov, ktorí doteraz neboli v pokrytí 4. multiplexu z vysielača Banská Štiavnica – Sitno, je to určite dobrá správa. Programová ponuka dostupná cez bežnú anténu sa im rozšíri o TV stanice Plustelky. Zlepšenie príjmových podmienok sa týka divákov v širšom okolí tohto vysielača – Štiavnické vrchy, okolie Žiaru nad Hronom, Kremnice a Horehronia.

Vo 4. multiplexe je aktuálne šírených dvanásť televíznych programov ČT1, ČT2, Sport2, Eurosport, Eurosport 2, JOJ Cinema, Film+, Viasat Explorer/Spice, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon a VH1. Všetky programy vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a sú kódované systémom Irdeto. Pre ich príjem je preto potrebné zakúpiť jedno z prijímacích zariadení Plustelky.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. DVB-T : Na STV HD Tour de france-STV2HD.
    O Krížave sa toho popísalo veľa:Aj okr.Prievidza je odkázaný na tento vysielač z ktorého ide mux1+4 -chcelo by to navýšiť výkon,príjem je z menšími výpadkami.

Komentáre už nie sú povolené.