Reklama

Maďarský M4 Sport v HD kvalite bude aj v DVB-T, pripravujú sa presuny kanálov

Nový športový program M4 Sport maďarského verejnoprávneho vysielateľa (MTVA) budú môcť naši južní susedia naladiť aj prostredníctvom DVB-T a dokonca vo vysokom rozlíšení (HD). Stanica rozšíri ponuku celoplošného multiplexu A v testovacom režime už od 1. júla tohto roku. Oficiálny štart je naplánovaný na 18. júla 2015.

Z dôvodu pridania nového programu do multiplexu A však bude musieť prevádzkovateľ celoplošných multiplexov, spoločnosť Antenna Hungária, vykonať ich optimalizáciu a preto naplánoval presuny až deviatich programov.
Pokračovanie nižšie:


Konkrétne sa presunie M2 HD z MUX A do MUX C, Disney Channel z MUX C do MUX D, National Geographic z MUX C do MUX B, M3 z MUX B do MUX C, Dorcel TV z MUX C do MUX B, Hatoscsatorna z MUX D do MUX E, D1 TV z MUX D do MUX E, Bonum TV z MUX D do MUX E a Euronews Test z MUX C do MUX E.

Všetky zmeny sú naplánované na 1. júla v čase medzi 9:00 do 12:00. V priebehu dňa tak budú musieť diváci nielen v Maďarsku, ale aj na Slovensku, ktorí prijímajú maďarské programy cez anténu, spustiť na svojom televízore či set-top-boxe automatické vyhľadávanie.

M4 Sport chce ponúknuť divákom prenosy ako z domácich tak aj zo zahraničných športových udalostí. Spomenúť môžeme napr. Ligu majstrov, Formulu 1 či domácu NB1 ligu.

Prehľad programov v maďarských multiplexoch od 1. júla 2015:
A multiplex – Duna HD (FTA), Duna World (FTA), M1 HD (FTA), M4 Sport HD (FTA) a rozhlasové stanice Kossuth, Petofi, Bartók a Dankó.

B multiplex – C8 (FTA), Cartoon Network, Comedy Central, Da Vinci Learning, Dorcel TV, Echo TV, Filmbox, Minimax, Muzsika TV, National Geographic, RTL+, Sport 1, Sport 2, TV Paprika a Viasat 3.

C multiplex – ATV, AXN, Cool, FEM 3, Film+, Hir TV, Info csatorna (FTA), M2 HD (FTA), M3, RTL klub (FTA), Sportklub a TV2 (FTA).

D multiplex – DIGI Sport 1, Disney Channel, Discovery Channel, FOX, Ozone Network, Paramount Channel, RTL II, Slager TV, Super TV 2, Spektrum, TLC, Viasat History a Viasat6.

E multiplex – Animal Planet, Brazzers TV, Bonum TV, D1 TV, DIGI Sport 2, Discovery Science, Euronews Test (FTA), Filmbox Premium, Filmbox Family, Fishing & Hunting, Hatoscsatorna, HBO, History, NatGeo Wild, Pax TV a Viasat Explore.

Pokiaľ nie je uvedené inak, sú všetky programy kódované systémom Conax.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skus dat antenu tak by si zatielnil smer signalu TV Karpaty.

  2. Dobré ránko. Na hrádzi Krivánského potoka v Lučenci som chytil všetkých 5 maďarských celoplošných multiplexov.

  3. Stačí ak vybehneš niekde na kopec a chytiš ich aj v Žiline.

  4. @Hurka

    Jasné, ale ja som mal len malú anténku, v podstate kus drôtu. Ale niekde hore vyššie na kopci ich chytíš aj ďalej od štátnej hranice a to nemusíš mať nejaké super vybavenie. Na Panskom dieli (1 100 m.n.m.) nad Banskou Bystricou som chytil koncom novembra 2014 na malú anténku maďarské multiplexy A až D. Mal som so sebou prenosnú TV Evolve Fantasy.

  5. Na satelite to nebude? Ved v Madarsku je to zadarmo pre vsetkych.

    1. vfb Bude v UPC Direct http://www.satelitnatv.sk/2015/05/madarska-platforma-upc-direct-sa-rozsiri-o-duna-world-hd-m2-hd-a-novy-sportovy-program-m4-hd/ a tiež na satelite Eutelsat 9A (9°E). Samozrejme kódovane.

  6. Ono ked mas signal tak ti staci aj nejake LCD do ktoreho das modul Conax s kartou a frcis. Musis ale mat nejakeho znameho v madarsku lebo kartu bez registracie nespojazdnis.

  7. Musis mat hlavne príjmač ktorý podporuje aj MPEG 4, už sa da kupiť Mindig TV karta aj u nás aj CA modulom.

Komentáre už nie sú povolené.