Reklama

AVIS spustil nový lokálny DVB-T vysielač v Liptovskom Mikuláši

AVIS potvrdzuje svoje vedúce postavenie v oblasti prevádzkovateľov lokálnych DVB-T vysielačov. V pondelok 29. júna 2015 spustil v rámci Slovenska už svoj v poradí osemnásty miestny DVB-T vysielač. Nachádza sa v Liptovskom Mikuláši a podľa platného povolenia je umiestnený na TVP Liptovský Mikuláš, vysiela na 23. kanáli (490 MHz) s výkonom 2 kW vo vertikálnej polarizácii.
Pokračovanie nižšie:


Diváci v centre Liptova tak môžu naladiť cez anténu tri nové programy v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2): Šlágr TV, TV Noe, TV Liptov a jeden vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4) Spartak HD. Všetky vysielajú samozrejme nekódovane (FTA).

Spomeňme, že AVIS má v pláne v budúcnosti sprevádzkovať ešte lokálne vysielače v mestách Dolný Kubín (23. kanál), Trenčín (40. kanál) či Prievidza (41. kanál). Na všetky získal už aj povolenia od Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. kto to v Trenčíne brzdí ? dajte mi flintu a ja to vyriešim.
    Posledne som niekde čítal že v Trenčíne je po technickej stránke všetko nachystané,tak kde je problém ?

  2. V BB je tiež vysielač AVISU, ktorý je nastavený na 56. kanál..u mňa však nula bodov, som totižto pod kopcom v údolí. Napr. pri hlavnej železničnej stanici to ide ako víno. Iná spoločnosť tu má spustiť K25, ale to je zatiaľ v nedohľadne.

  3. peeet, v trenčíne to brzdíme my všetci, čo prijímame signály z Kojálu

  4. aby to nakoniec nedopadlo ako s trenčianskym kúpaliskom 🙂

    pre skratek:díki za info

  5. Zatiaľ to vyzerá že bude aj v ďalších, no nedá sa povedať či vo všetkých, lebo to závisí od dostupnosti streamu…

  6. aj v Roznave má vysielať v Dvbt mux miestny na 24.kanaly. Neviete niekto či je to Avis alebo ina spoločnosť a od kedy. El

  7. Mozem potvrdit ze stanice s Avisu idu z Lipt. Mikulasa asi tak na 80 % signalu oproti Ruzomberku – byvam v Lipt. Hradku -uvidim ako to pojde ked sa zhorsi pocasie.

  8. Dobrý deň prečo Avis nenavýši výkon vysielača v Prešove?

  9. Martin: V Presove vysiela Avis s vykonom 2 kW na k41, vertikalna pol., zo Sibenej hory. To je viac nez dost na cele mesto a dost siroke okolie, s dobrou a spravne orientovanou antenou to dostreli vraj az po Lemesany. Ak byvas priamo v PO, musis chytat dobry signal aj na kus drotu v pivnici. Alebo myslis k27, kde vysiela o.i. aj TV7? To nie je Avis, ale Real Trading, a ti maju fakt slaby signal, len 10W, este k tomu s horizon. pol. a podla vyzarovacieho diagramu to „svieti“ v 120 stupnov sirokom sektore s osou juznym smerom. Ak si napr. niekde na SIII, tak tam je prijem k27 trochu problematicky. A pochybujem, ze s tym nieco v blizkej buducnosti spravia.

Komentáre už nie sú povolené.