Reklama

Barrandov Plus už dnes v českom 3. multiplexe, neskôr bude aj na satelite Astra 3B (23,5°E)

Českí diváci si už dnes od 18:00 budú môcť naladiť testovacie vysielanie novo pripravovaného kanálu Barrandov Plus prostredníctvom DVB-T. Informovala o tom spoločnosť České Radiokomunikace, ktorá je vlastníkom spoločnosti Czech Digital Group, prevádzkovateľa tamojšieho 3. multiplexu, prostredníctvom ktorého bude program vysielať.
Pokračovanie nižšie:


Česi oproti Slovákom voľne šírené vysielanie prostredníctvom DVB-T preferujú. Podľa prieskumu Mediaresearch využíva terestriálnu distribučnú platformu v krajine už 58% domácností. Pre polovicu domácností v Česku je to dokonca jediný spôsob príjmu televízneho vysielania.

Počet domácností, ktoré využívajú pozemné televízne vysielanie DVB-T ako jedinú možnosť príjmu TV signálu, sa neustále zvyšuje. Preto aj pre vysielateľa je táto platforma najatraktívnejšie a my sme potešení, že jej ponuku môžeme znova rozšíriť,“ hovorí generálny riaditeľ Českých Rádiokomunikácií Martin Gebauer.

Multiplex 3 prevádzkuje spoločnosť Czech Digital Group (CDG), dcérska spoločnosť Českých Rádiokomunikácií. MUX 3 dosahuje pokrytie takmer 96% a vysielajú tu napríklad programy televízie Prima (Love, Zoom), hudobná Óčko alebo kombinovaný program ČT:D/Art Českej televízie.

Barrandov Plus spustí oficiálne svoje vysielanie 16. mája 2015. Vo vysielaní sa má zamerať na dokumentárne a detské programy.

Podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk bude stanica dostupná aj na satelite Astra 3B (23,5°E) pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink s aktivovaným balíčkom DIGITAL, podobne ako je tomu u sesterských staníc z rodiny Barrandov (TV Barrandov a Kino Barrandov). Satelitnú kapacitu si bude platiť samotný prevádzkovateľ stanice. Technické parametre pre príjem budú známe neskôr.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Česi oproti Slovákom voľne šírené vysielanie prostredníctvom DVB-T preferujú – aj u nás by – keby pribúdali stanice ale u nas skorej ubudajú.???

  2. 96% pokrytí muxem3, to se nám to všecko zvyšuje ani se nešáhne
    to nemá ani 80%
    nebo dvb-t na slovensku přijímá z jedněch zdrocjů 10% a z jiných 30, takže kolik?
    to dajto mně mrzí

  3. Podla prieskumu Gfk z februara 2015 je sledovanost 33% tych 10% je zavadzajuci udaj. Sledovanost Dvbt na SK ma stupajuci trend.10% ny udaj sledovanosti bol pri prechode z analogu na digital.Karty v tom case miesal Skylink…. ktory vyuzil prechod a spomalil rozvoj Dvbt.Dnes je situacia ina.divaci sa vracaju k pozemnemu prijmu co nie kazdemu vyhovuje………a Dajto toho je naozaj skoda.

  4. Ja pouzivam iba DVB-T – mam aj satelit ale nemam SKYLINK takze DAJTO pozeram cez druzicu 1′ THORN 12380 V kde je FREE.

  5. Na Slovensku prijma dvb-t aktivne 50% domacnosti,večšinou stari ľudia,ale aj tí ktory primaju programy cez satelit-UPC.DIGI.SKYLINK…Večšina z nich ma aj prijem cez antenu-DVB-T,na druhý alebo tretí televizor v domacnosti.Takže nieje pravda že dvb-t vysielanie ma taku malu sledovanosť/10-33%/ako píšete vo vašich príspevkoch.A miesto toho aby Towercom rozširoval ponuku programov a zlepšoval pokrytie muxov,tak odtiaľ stanice odchadzaju.Ale zaujimave je že taká TV8 ma peniaze na vysielanie v dvb-t,a chudobná Mrdkíza nemá love na vysielanie tv Dajto v dvb-t.

  6. No čo je moj prispevok neprešiel cenzurov?.Bola tam napisana pravda,niekomu som stupil na otlak.

  7. Pre Petra 33% percentna sledovanost je udaj z prieskumu Gfk inak suhlasim s Tebov ze tych 50% je realnych.Napr.len v nasom dome je na Dvbt 70% ludi zvysok Upc a satelit.Pri spolocnom majitelovi nasho Towercomu a Ceskych radiokomunikacii sa ocakavalo ze pride k zmenam vo vysielani a aj lepsom pokryti zatial vsak bezi vsetko po starom… Vsade okolo nas to funguje len na nasom Slovensku zahadne nie.

Komentáre už nie sú povolené.