Reklama

DAB+ vo Viedni od 15. apríla

Testovacie vysielanie digitálneho rozhlasu DAB+ (Digital Audio Broadcasting) má byť spustené v hlavnom meste Rakúska, vo Viedni, už 15. apríla 2015. Informoval o tom Gernot Fischer, prezident asociácie Digitalradio Österreich počas panelovej diskusie Friedrich Funder Instituts (FFI) 9. marca 2015 vo Viedni.
Pokračovanie nižšie:


Podľa slov Gernota Fishera by mohlo v multiplexe vysielať až 15 rozhlasových staníc. Kompletný zoznam však ešte nie je známy z dôvodu prebiehajúcich rokovaní. Isté však je, že okrem domácich rakúskych rozhlasových staníc sa v multiplexe objavia aj nemecké rádiá.

Podľa doterajších zverejnených plánov by malo byť vysielanie digitálnych rozhlasových staníc DAB+ dostupné z dvoch vysielačov vo Viedni. Prvý bude umiestnený na výškovej budove DC Tower, na severnom brehu Dunaja, ktorá meria 250 m. Výkon vysielača bude 7 kW. Druhý vysielač bude umiestnený v časti Wien-Liesing, jeho výkon má byť 10 kW.

(satnews.de)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. U nas sa DAb+ asi nedockame. Dufam ze da niekto info ci to chytit aspon v blave.

  2. Digital by mohol rozhybat stojate vody nudneho slovenskeho eteru… Staci preladit hore-dolu a vacsinou najdem len rozne vysielace tych istych radii. Ale myslim si, ze miesto jednoducheho a lacneho sposobu sirenia pre terajsie internetove a lokalne radia by to u nas dopadlo ako DVB-T. Teda ze by to mali problem zaplatit aj velke stanice…

Komentáre už nie sú povolené.