Reklama

RÚ eviduje deväť žiadostí na lokálne DVB-T multiplexy, zverejnil aj nový zoznam DVB-T vysielačov

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) dnes zverejnil najnovší zoznam všetkých povolených DVB-T vysielačov, ako aj zoznam evidovaných žiadostí o vydanie individuálneho povolenia na používanie frekvencie pre účely poskytovania lokálnych multiplexov na území Slovenskej republiky.
Pokračovanie nižšie:


Kompletný zoznam DVB-T vysielačov, ktorý bol aktualizovaný 17. februára 2015, je možné si stiahnuť priamo z webovej stránky .

Zo zverejneného zoznamu evidovaných žiadostí na lokálne multiplexy vyplýva, že aktuálne RÚ rozhoduje o pridelení povolení na regionálne multiplexy v mestách Banská Bystrica (36. kanál), Košice (42. kanál), Martin (41. kanál), Michalovce (28. a 32. kanál), Nitra (40. kanál), Prešov (52. kanál), Rožňava (24. kanál) či Veľký Meder (23. kanál). Akí operátori sa o uvedené frekvencie zaujímajú nie je známe. Dokument nájdete na tomto odkaze.

Podľa posledne zverejnených informácií ešte v septembri 2014 je najväčším poskytovateľom regionálnych multiplexov na Slovensku spoločnosť AVIS s podielom 23 %, nasleduje Multichannel s podielom 20 % a tretím najväčším poskytovateľom je T- Video Agency s podielom 8 %.

Prevádzkovateľom celoplošných multiplexov je spoločnosť Towercom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No v tom zozname su nepresnosti lebo Nitra uz nevysiela ani s 42 ani s 52 kanala ale 36 kanala lokalne DVB-T …

  2. V zozname su pridelene frekvencie. To ci sa vyuzivaju je uz ina vec.

  3. Avis-Prievidza-Bojnice-Hotel Regia-k.41-je to výborné stanovište,nad celou prievidzkou kotlinou.Kúsok ďalej za ZOO má stanovište Towercom-mux2+3.

  4. V Prievidzi už nebudete vyplakávať po diskusiách že nemáte DVB-T. Avisu pridelil regulačný úrad 41 kanalizáciu -> power.szm.sk/spravy/spravy_new.htm

  5. Dobrý deň.
    Chcel by som sa spýtať, ako môže bežný občan podať námietky na prideľované kanály na TV vysielanie? V Martine nám firma Avis minulý rok zlikvidovala príjem Českej televízie na K54 a v zozname pridelených kanálov je aj K36. Ďalší český multiplex nám idú zarušiť! Prijímame ho na K37. To skutočne nie je možné riešiť prideľovanie frekvencií s ohľadom na potreby občanov! Pritom vysielaný obsah, a týka sa to aj Avis, ani zďaleka nedosahuje kvalitu toho, čo sme stratili.
    S pozdravom Knapec.

  6. Miro precitaj si toto:

    http://www.satelitnatv.sk/2014/11/avis-spustil-novy-lokalny-vysielac-v-martine-na-54-kanali-niektorym-divakom-sa-to-vsak-nepaci/

  7. Pekný deň prajem. Ja by som sa chcel opýtať či niekto nemá informáciu či sa v Starej Ľubovni tohto roku nechystá rozširovanie dvb-t signálu od TOWERCOMU ohľadom 1 a 4 multiplexu alebo niektorého z lokálnych poskytovateľov ako napr. AVIS nejaký lokálny vysielač.

  8. Aktualne vysielace od AVISU ako aj pripravovane najdes na fore:
    http://forum.satelitnatv.sk/prispevok/vysielace-avis/

  9. ved to sa robi zamerne aby zrusili presah ceskych stanic ,v okoli tt az pn zrusili lokalne vysielace 1a 3cesky mux ,,aby ludia kupovali satelity a platili,,,na slovensku to tak je ,zakony nam robia…..

Komentáre už nie sú povolené.