Reklama

Nová slovenská satelitná platforma ANTIK Sat spustila testy na družici Eutelsat 16A (16°E)

Slovenský operátor ANTIK Telecom spustil prvé technické testy svojej novej satelitnej platformy ANTIK Sat, ktorá má odštartovať ešte v prvom štvrťroku 2015. Testy prebiehajú na dvoch satelitných transpondéroch (frekvencie 10 928 MHz a 11 093 MHz) na družici Eutelsat 16A (16°E) a sú kódované systémom Conax (CAID: 0B00). Oficiálne vyjadrenie ANTIKu k testom aktuálne zisťujeme.
Pokračovanie nižšie:

Z oboch transpondérov vysielalo v čase písania tejto správy 15 televíznych programov a jeden dátový kanál pre aktualizáciu set-top-boxov (OTA). Všetky vysielali v kompresnom formáte MPEG-4 s názvom Test Channel a obsahovali buď slovenskú, českú, alebo maďarskú audio stopu vo formáte MPEG či AC3.

Podľa informácií z tlačovej konferencie, ktorá sa konala ešte koncom novembra 2014, má v pláne ANTIK Sat využívať na družici Eutelsat 16A (16°E) až päť transpondérov s európskym vyžarovacím zväzkom, ktoré zaplní televíznymi stanicami ako v SD, tak aj v HD kvalite. Ich priemerný dátový tok má dosahovať 3 Mbps pri SD/MPEG-4 a 6 Mbps u HD programov. Mapu pokrytia družice prinášame nižšie.

ANTIK má v pláne ponúknuť záujemcom ako samostatnú dekódovaciu kartu, ktorú budú môcť využívať vo vlastnom prijímači, tak aj vlastné boxy s kartou. Plánovanú programovú ponuku platformy nájdete na tomto odkaze.

TIP: Antik Sat bude využívať na satelite až päť transpondérov, prinášame ďalšie podrobnosti

Technické parametre pre príjem test kanálov:
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 928 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/5
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 093 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

pokrytie_eutelsat16A1
Eutelsat16A (16°E) – Pokrytie signálom európskeho vysielacieho zväzku B.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Super, bude to dúfam tvrdá konkurencia pre nenažraný skylink

  2. Má to háčik… Pri pay kanáloch, ktoré budú iba streamované cez web to ako budú riešiť u klientoch, ktorí od nich budú mať iba kartu používanú v štandardnom satelitnom boxe? Asi nijako. Budú iba na dodávaných hybridných boxoch.

    Keď si vezmeme, že Skylink základ bude po novom za 2 EUR/mes., tak toto bude za 1 EUR, ale bude tam chýbať priveľa českých kanálov, ak to bude tak, ako v tlačovej správe vlaňajšej. freeSAT vyjde najlacnejšie okolo 1,6 EUR na mesiac pri tej ročnej karte, ale bez HD kanálov, bez Dajto, za to tam je Nova, Prima, Prima Cool, Prima Love, Barrandov, Óčko. Neviem, či ľudia, ktorí potrebujú iba základ, tak tí radšej zaplatia u ANTIKu polovicu oproti Skylinku (1 EUR) a či radšej budú postrádať najmä tie české komerčné kanály.

    Ten synergický efekt ekonomického prevádzkovania slovenských, českých, dokonca maďarských kanálov dokopy by sa dostavil vtedy, keď by službu ponúkali aj na českom a maďarskom trhu (čo majú údajne v pláne).

    1. Tí čo budú mať vlastné boxy nebudú mať napr. ani prístup k archívu. Programové balíčky, ktoré boli zverejnené nie sú konečné. Všetky zverejnené programy ale majú vysielať prostredníctvom satelitu. Tak to aspoň zaznelo na tlačovke.

      Predbežná ponuka programov:
      http://www.satelitnatv.sk/2014/11/antik-sat-bude-vyuzivat-druzicu-eutelsat-16a-16e/

      Detaily má zverejniť ANTIK podľa našich informácií v najbližšom období. Treba si teda ešte počkať. Ak budeme vedieť niečo nové okamžite to zverejníme.

  3. Dalsia konkurencia moze priniest len osoh pre zakaznikov.

  4. Všetky zverejnené programy na transpondéroch? Niekde som čítal, že tam majú byť tie hlavnejšie, rest cez webstream. Ale keď tam budú mať až 5 objednaných transpondérov, všetko DVB-S2 a v MPEG-4, tak tam sa všeličo pomestí. Možno ešte dajaký simulcrypting s „juhoslávskymi“ operátormi… Dostačujúca vlastný kapacita závisí potom najmä od počtu vlastných HD kanálov. Napočítal som 18 v článku z novembra (http://www.satelitnatv.sk/2014/11/antik-sat-bude-vyuzivat-druzicu-eutelsat-16a-16e/), ale fakt som niekde čítal, že okrajové HD majú byť cez ponúkané cez webstream. Uvidíme, uslyšíme. 🙂 A cenovo tie platené balíčky nevyzerajú zle, pre záujemcov o normálne pay balíčky môžu byť zaujímaví.

  5. Áno-Freesat ponúka základ v prepočte za 1,6€/mes,ale Skylink má oveľa viac cs staníc za základ.Antiksat bude ponúkať za 1€ základ,ktorý je indentický s DVB-T stanicami zadarmo,ale pre niekoho je priorita cena alebo počet alebo HD…Každopádne Antiksat bude ďalšia voľba-a to je dobre.

  6. Je to pekné ale mali by zapracovať do základu aj CZ programy a bolo by to fajn inak je to slabé a nebudú konkurovať 🙁

  7. Lebo načo mi je sat dobrý aby som príjmal signál ako DVB-T, kvôli archívu, no keď mám v príjmači DVB-T HDD alebo USB kľúč nepotrebujem archýv nahrám čo chcem a bez 1 Eura….

    Fandím im, aby rozbehli kvalitnú ponuku, ale hlavne konkurenčnú….

Komentáre už nie sú povolené.