Reklama

Antik Sat bude využívať na satelite až päť transpondérov, prinášame ďalšie podrobnosti

Nová hybridná satelitná platforma Antik Sat chce na satelite Eutelsat 16A (16°E) využívať až päť transpondérov s európskym vyžarovacím zväzkom, ktoré zaplní televíznymi stanicami ako v SD, tak aj v HD kvalite. Ich priemerný dátový tok má dosahovať 3 Mbps pri SD/MPEG-4 a 6 Mbps u HD programov. Mapu pokrytia družice Eutelsat 16A (16°E) Vám prinášame nižšie v správe. Pri najvyššom vyžiarenom výkone družice 50 dBW bude postačovať zákazníkom na príjem iba 60 cm parabola, operátor však bude odporúčať parabolu s priemerom 80 cm, ktorá zabezpečí lepšie prijímové podmienky aj v prípade zhoršeného počasia.
Pokračovanie nižšie:


Prostredníctvom družice chce Antik ponúknuť väčšinu programov zo svojej ponuky, ktoré doplní aj televíziami cez IPTV. „Satelitná platforma bude postavená na šiestich televíznych balíčkoch, základným bude Rodinný balík v cene 8,8 eur mesačne, ktorý bude obsahovať vyše 80 televíznych kanálov z toho vyše 40 bude šírených cez satelitné platformy a zvyšné budú distribuované cez OTT cesty. V rámci tohto balíčka bude k dispozícii aj archív ôsmych najsledovanejších televíznych kanálov,“ uviedol dnes na tlačovej konferencii Vlastimil Lakatoš šéf produktového manažmentu v oblasti TV služieb.

Aké konkrétne programy poskytne platforma cez satelit a ktoré cez IPTV?
Zo satelitu budú dostupné podľa informácií, ktoré zazneli dnes na tlačovej konferencii, všetky doteraz zverejnené programy. Ich kompletný zoznam aj spolu s cenníkom sme zverejnili v našej predchádzajúcej správe. Stratégia spoločnosti je ponúknuť cez satelit tie kanály, ktoré sú náročné na dátový tok a sú najviac sledované medzi divákmi. Cez internet naopak ponúkne stanice ktoré sú menej sledované a preto by ich vysielanie cez družicu nebolo efektívne. Môžu to byť napr. regionálne TV.

Pre príjem programov poskytne Antik záujemcom hneď niekoľko zariadení vrátane celého kompletu. Zariadenie si zákazník kupuje za jednorázový poplatok, následne už bude platiť len mesačné poplatky za vybraný programový balíček. Na výber bude buď samostatná dekódovacia karta, ktorá nebude spárovaná, záujemcovia si ju tak budú môcť zakúpiť samostatne bez potreby CAM modulu či dodávaného boxu. Karta bude preto fungovať v akomkoľvek HDTV prijímači s podporou dekódovacieho systému Conax. CAM modul spolu s kartou bude určený napr. pre zákazníkov s televízorom so zabudovaným satelitným tunerom. Tu však treba zdôrazniť, že bez dodávaného hybridného boxu nebudú môcť zákazníci využívať Smart TV funkcie medzi ktoré patrí TV Archív či aplikácie ako TV Sme, predpoveď počasia, Fun rádio a iné.

Dodávaných hybridných boxov, ktoré pracujú pod systémom Linux, bude viac. Najlacnejší jednotunerový sa bude predávať, ako už bolo zverejnené, za predbežnú cenu 69 eur. Cena boxu ANTIK TV Home Gateway so štyrmi tunermi a s podporou UHD/4K ešte cena stavená nebola.

Tiež môžeme spomenúť, že dodávané hybridné boxy budú podporovať aj príjem programov z iných družíc. Zákazníci si tak budú môcť rozšíriť ponuku operátora o niekoľko ďalších stoviek voľne šírených programov napr. zo susedných pozícií Astra 19,2°E či Eutelsat Hot Bird (13°E).

Predbežný cenník zariadení:
Základný satelitný a IP box – 69 eur
Samostatná dekódovacia karta Conax – 29 eur
CA modul Conax – 39 eur
Komplet (obsahuje STB, kartu, parabolu, LNB konvertor, 20m káblu a F-konektory) – 119 eur

pokrytie_eutelsat16A1
Eutelsat16A (16°E) – Pokrytie signálom európskeho vysielacieho zväzku B.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Som optimista, Antik má šancu uspieť.Mne by napríklad stačilo kúpiť kartu za 29 eur a potom už len mesačne platiť.Kartu od nich si kúpim len vtedy keď mi bude vyhovovať konečná programová skladba balíčkov.A myslím,že by neurobili zle keby všetky základné české programy dali do najnižšieho balíčka a ten zdraželi.

  2. Ak budu za 0,99 euro len Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, Doma, Wau, Dajto HD, JOJ HD, Plus, Senzi, TA3, TV LUX, ČT1, ČT2, ČT24 a bez dalsich ceskych TV. Oproti Skylinku je to stale slabe.

  3. Ponuka este nie je konecna. Neoficialne by ceske TV teoreticky mohli byt.

  4. Je to v konečnom dôsledku tak, že keď si nezoberiem ten hybridný box od Antik Sat, tak darmo mám vlastný prijímač s ich samostatnou kartou, programy, ktoré budú streamované cez internet, nebudem môcť prijímať, iba tie, ktoré budú fyzicky na tých prenajatých transpondéroch na Eutelsat 16?

  5. Čo sa týka tej ponuky, treba ešte počkať, lebo plánujú spustiť službu aj v ČR a MR, čiže mohli by pribudnúť aj ďalšie české a maďarské kanály okrem nadnárodných tematických, o ktorých ešte jednajú.

  6. V Madarsku nemaju sancu. Tam je dobra ponuka cez antenu UPC, DIGI, Telekom. V Polsku maji tiez silnych operatorov.. Nech si rozpravaju co chcu, nemaju asi ani paru o tamojsich trhoch. Este nespustili nic ani v SR, ale drzim palce. Mam smartbox a som spokojny.

    1. @jozef barta
      Na tlačovej konverencii nebola žiadna zmienka o maďarských programoch. Bolo však povedané iba, že zverejnená ponuka nie je konečná.

  7. Madarsky balicek slubovali ak sa pamatam aj u smartboxu a doteraz ho neponukaju.

Komentáre už nie sú povolené.