Reklama

Film + má nového vlastníka, je ním spoločnosť AMC Networks International – Central Europe

Mediálna spoločnosť AMC Networks International – Central Europe (AMCNI-CE) dnes oznámila akvizíciu stanice Film + v Českej republike a na Slovensku. AMCNI CE s okamžitou platnosťou preberá stanicu od spoločnosti IKO Media Group.

Hlavným cieľom pri tejto akvizícii je ďalšie posilnenie nášho portfólia staníc v Českej republike a na Slovensku“ – uviedol Mike Moriarty, generálny riaditeľ AMC Networks International – Central Europe. „Nedávno sme v regióne strednej a východnej Európy, vrátane Českej republiky a Slovenska, spustili filmovú a seriálovú stanicu AMC, ktorá ponúka prémiový obsah, ako je seriál Fargo ocenený dvoma Zlatými Glóbusmi a seriály z vlastnej produkcie AMC: PC Rebeli – Halt and Catch Fire a Zlom – The Divide. Pridaním stanice Film + a s jej kvalitným obsahom postaveným na oceňovaných zahraničných i domácich filmoch, ponúkneme distribučným partnerom silné a žánrovo pestré portfólio filmových staníc „.
Pokračovanie nižšie:

V Českej republike a na Slovensku prináša Film + svojim divákom rodinnú zábavu, filmové drámy, obľúbené klasické aj súčasná diela a to 7 dní v týždni 24 hodín denne. Kanál sa nachádza v ponukách operátorov ako UPC, freeSAT, Digi TV, Skylink, Slovak Telekom či O2 (ČR).

Podľa AMCNI-CE Film+ prekročí portfólio filmových staníc spoločnosti v Českej republike priemerný mesačný zásah 900.000 divákov, pričom ďalší nárast sledovanosti sa očakáva aj v roku 2015. Spoločnosť vychádza z údajov Mediaresearch.

Vďaka tejto rozšírenej ponuke filmových staníc budeme schopní lepšie pokryť potreby miestneho trhu a osloviť čo najširšiu divácku skupinu. Ako mladších divákov vo veku od 18 do 39 rokov s našou stanicou AMC, tak aj veľmi dôležitú vekovú skupinu 45 až 54 rokov, na ktorú práve cieli stanica Film + „- dodal k akvizícii Evžen Chlanda, Country Manager spoločnosti AMC Networks International – Central Europe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Český Film+ bol odjakživa skôr brakový kanál, ikeď sa tam objavili aj cennejšie a atraktívnejšie snímky. Je to suchá rotácia filmov bez šťavy (nudnejšie sú už len FilmBoxy). Prevzatím AMC Networks sa tam môžu dostať zaujímavšie veci, ktoré si budú vymieňať s kanálom AMC, ako to robia v Maďarsku, kde tie filmy – aj pár premiérových – už rotujú medzi AMC, Film Mániou, Film Café. V českom portfóliu svojich kanálov by zase mali zvážiť ďalšie fungovanie kanálu CBS Drama. Tam to je jedna veľká obsahová katastrofa. AMC po novom, nič moc, tiež len rotácia toho istého ako roky na MGM, jediným bonusom sú tie 3 seriály. Halt & Catch Fire bol v prvej sérii geniálny, The Divide tiež na úrovni, síce sa nedočkal 2. série a zostal aj v Amerike nedokončený, no a teraz jednoznačne skvelé Fargo. Už su brúsim zuby na druhý diel.

  2. To je úplne iné kafé, tam je Film+ súčasťou káblového balíčka komerčnej RTL. Ja som písal o migrácii filmov na línii AMC – Film Mánia – Film Café (všetko kanály AMC Networks, predtým Chellomedia). Tento istý model môžu teraz realizovať s novým ČESKÝM prírastkom Film+. To CBS Drama mi tam nejak nesedí, mali by z neho urobiť Film Mániu alebo Film Café, i keď hovorili, že to nie je na dennom poriadku, ale nie je vylúčené do budúcnosti. Hlavný je obsah, môžu tie kanály pomenovať a označkovať, ako len chcú.

Komentáre už nie sú povolené.