Reklama

Discovery získal vysielacie práva na dokumentárny film Racing Extinction [video]

Platený kanál Discovery získal globálne práva k vysielaniu dokumentárneho filmu od Oscarom oceneného režiséra Louia Psihoyosa Racing Extinction. Dokument odvysiela Discovery nielen v Spojených štátoch, ale aj vo viac ako 220 krajinách a teritóriách. Divákom ho ponúkne po premiére na tohtoročnom filmovom festivale Sundance.
Pokračovanie nižšie:


Pre natáčanie prevratného dokumentárneho filmu Racing Extinction zostavil režisér Louie Psihoyos a skupina, ktorá natočila oscarový dokument Záliv (The Cove), tím umelcov a aktivistov, ktorí sa vydávajú na tajnú misiu s cieľom odhaliť skrytý svet ohrozených druhov a ukázať snahy o ich záchranu pred vymretím . Na celom svete tajne prenikajú na najnebezpečnejšie čierne trhy a pomocou špičkovej techniky dokumentujú spojenie medzi emisiami oxidu uhličitého a vymieraním druhov. Dokument odhaľuje šokujúce, doteraz nevídané scény, ktoré môžu skutočne zmeniť náš pohľad na svet. Racing Extinction bude katalyzátorom širšej a dlhodobejšej kampane. Tá by mala zjednotiť ľudí v spoločnom úsilí o obmedzenie emisií oxidu uhličitého a zabránenie miznutie živočíšnych a rastlinných druhov. Na príprave a realizácii kampane, osvetových činností a meranie vplyvu sa podieľa spoločnosť Vulcan Productions Paula G. Allena.

Táto historická udalosť, ktorá prinesie Racing Extinction divákom vo viac ako 220 krajinách a teritóriách na celom svete, bude nielen skvelým zážitkom, ale snáď pomôže aj niečo zmeniť, aby životné prostredie na našej planéte zostalo stabilné pre všetkých,“ hovorí producent filmu Fisher Stevens .

Racing Extinction je nesmierne pútavý a dôležitý film od tých najlepších tvorcov,“ dopĺňa Rich Ross, prezident spoločnosti Discovery Channel v USA. „Dúfame, že s využitím sily kanálu Discovery môže svetová televízna premiéra obrátiť celosvetovú pozornosť k ekologickým problémom a podnietiť akcie na záchranu mnohých ohrozených druhov.

Cieľom nášho projektu je ponúknuť tento film čo najväčšiemu počtu divákov a inšpirovať ich k akcii – čo je veľmi ambiciózny, ale verím, že to náš tím vďaka celosvetovému vplyvu a dosahu kanálu Discovery dokáže,“ dúfa režisér Louie Psihoyos. „Som nadšený zo spolupráce so všetkými, ktorí sa na projekte podieľajú – je to sen tvorca dokumentárnych filmov.



Mohlo by vás ešte zaujímať