Reklama

Ďalšie promo v maďarskom DVB-T, kanál AXN je dostupný dočasne nekódovane

Prevádzkovateľ maďarskej terestriálnej platformy MinDig TV Extra, spoločnosť Antenna Hungária, pripravil pre tamojších divákov opäť ďalšie promo v podobe nekódovaného vysielania. Od dnes až do 13. marca 2015 tak môžu sledovať všetci diváci prostredníctvom DVB-T antény kanál AXN úplne zadarmo.

Nejedná sa už o prvú takúto akciu tento rok v maďarskom DVB-T. Len dnes došlo k zakódovaniu kanálu Paramount Channel, ktorý vysielal voľne od 13. februára 2015.
Pokračovanie nižšie:


Počas písania tejto správy už vysielala stanica AXN nekódovane, s obrazovým rozlíšením 704 x 576. Na výber je okrem maďarskej audio stopy aj originálna (anglická).

Kanál AXN vysiela prostredníctvom maďarského multiplexu C, podobne ako všetky ostatné stanice v kompresnom formáte MPEG-4. Vysielanie je štandardne kódované systémom Conax a dostupné iba predplatiteľom platformy MinDig TV Extra (obdoba našej Plustelky). Pre príjem je preto potrebné vlastniť CAM modul, alebo HD set-top-box s čítačkou Conax spolu s dekódovacou kartou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. na Slovensku mozme iba snívať o toľkých tv staniciach na antenu ako maju naši susedia HU , CZ,.

  2. Netreba ale zabudat na to ze madari vysielaju v mpeg4 a nie v starom mpeg2 ako u nas. Preco tomu tak je by bolo na dlhu uvahu.

  3. Myslim si ze tato realita nepotrebuje dlhu uvahu kazdy z nas vie o co ide…..uvazovat by mali zacat ty ludia ktori za tento stav ktory je v Dvbt na SK mozu.

Komentáre už nie sú povolené.