Reklama

V Nitre dôjde k preladeniu miestneho multiplexu na nový kanál, už tento štvrtok

Prevádzkovateľ lokálneho vysielača v Nitre, spoločnosť AVIS, vykoná vo štvrtok 15. januára 2015 zmenu vysielacej frekvencie multiplexu. Miestny multiplex, ktorý aktuálne vysiela na 54. kanáli sa presunie v tento deň na 36. kanál. Portál SatelitnáTV.sk o tom informovala regionálna televízia TV Nitrička, ktorá šíri svoj program práve prostredníctvom tohto multiplexu.
Pokračovanie nižšie:


Diváci, ktorí prijímajú tento multiplex si tak budú musieť preladiť svoje set-top-boxy či televízory so zabudovaným DVB-T tunerom. V opačnom prípade nebudú môcť prijímať programy z multiplexu, ktorý aktuálne šíri šesť programov v kompresnom formáte MPEG-2 Šlágr TV, TV Noe, TV Nitrička, CE TV, TV Z a TV Písnička/Country no.1.

Regionálna televízia Nitrička má v pláne vylepšiť svoje spravodajstvo. „Vysielanie od budúceho týždňa vylepšíme, správy budeme robiť moderované, orientované na Nitru a okolie“ informoval portál SatelitnáTV riaditeľ TV Nitrička Ján Baran. Ako ďalej dodal: „Verím, že sa zmeny budú divákom páčiť a že nám zachovajú svoju priazeň„.

TV_Nitricka1
TV Nitrička

 

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dôvod? Neviem že by niečo rušilo kanál 54. Bude aj zmena parametrov?

  2. No nic moc. Na 35. kanali vysielaju madari multiplex B z Gyoru.

  3. Mna by zaujimalo preco v KE na 41.kanali uz skoro mesiac nefunguje TV Z.

    A neviem ako inym ale mne tento MUX narozdiel od ostatnych v KE dost casto seka – tak raz za 20 sekund. ALe to je mozno signalom – ale pise 80% kvalita 90% a aj tak seka, na inych mm nizsiu kvalitu a nesekaju. Ale aj tak to moze prijmom alebo nejake lokane rusenie.

    Skor to TV Z ma trapi, ze si nikto nevsimol ze nejde. Inde funguje?

    batman

    1. @batman
      O TV Z sme už písali:
      http://www.satelitnatv.sk/2014/12/televizia-z-ma-noveho-majitela-od-2-decembra-bude-vysielanie-televizie-docasne-pozastavene/
      http://www.satelitnatv.sk/2015/01/televizia-z-chce-obnovit-vysielanie-vo-februari-programovu-strukturu-menit-nakoniec-nebude/

  4. To by aj mňa zaujimalo s tým výkonom, lebo v Krškanoch to už neviem chytiť… Či sa niečo zmení po preradení…

    1. Podľa našich informácií zostane výkon vysielača bez zmeny (2kW).

  5. Myslim, ze to moze mat suvis s koordinaciou pre Kamzik, kde su vyhradene kanaly 27, 37, 39, 44, 54, 56. Logicky zostavaju na vyber uz len 37 alebo 54. Pridelenie k54 pre Nitru bolo len s casovym obmedzenim. Zeby predsa Towercom planoval spustit v blizkej dobe DVB-T2 vysielanie?

  6. Towercom chcel spustit DVB-T2 uz minuly rok. Podla mna cakaju ked bude mat viac ludi zariadenie DVB-T2. Nechu vysielat len tak do vetra.

  7. @redakcia

    vdaka za komentar, pozeral som ale akosi som si nevsimol 🙂

    Tak to dost dlho este nebudu vysielat.

    No uvidime kedy sa to obnovi, dost vela bolo repriz ale inak zaujimava stanica v ponuke.

    Inak AVIS neplanuje sirit aj nejake radia? V podstate ziadne komercne v DVBT nie je, nie? Je to drahe? Urcite by mali zaujem – hlavne take ktore nemaju celoslovenske pokrytie ale maju obsah urceny pre cele SR, napriklad Radio 7. Resp. ine ktore su FTA na satelite. Ak by to nebolo prilis drahe urcite by sa zaujem objavil.

    Vdaka za info.

  8. @redakcia: mám pocit, že ten vysielač na K54 ide až 4kW…je možné ho zachytiť aj v niektorých častiach v Leviciach

  9. pre kuvang:
    K54 NR išiel v minulosti 4 kW, ale cca pred rokom to znížili na 2 kW… Aj tie 2 kW pražiť zo strechy paneláku je riadna sila…

  10. Mohol by sa poriešiť /preladiť/ aj Galantský vysielač. V určitých hodinách hlavne za daždivého počasia je rušený Maďarským k29 s Gerecse. Lokalita Trnovec nad Váhom. Starkej vypadáva Šláger 🙂
    Príjem na sito vo vertikálnej polohe./skúšané zo zosilovačom aj bez neho/ Keď ho otočím smer N.Zámky hneď nabehnú Maďari. Po dlhom hľadaní som našiel miesto ,kde je signál z Maďarska trochu v tieni no nefunguje to na 100%. Nitra k.54 ani náznak signálu. Skúšané v lete.

  11. David mas vlastne este 2 moznosti skus tu Nitru na novom kanali 36 alebo N.Zamky na kanali 40 za pokus ti to stoji ale nezabudni pouzit filter a az potom zosilovac.pozri sa na tpplus.**

Komentáre už nie sú povolené.