Reklama

TV 8 naladíme už aj cez anténu, program rozšíril ponuku prvého celoplošného multiplexu

Interaktívna televízia TV8 založená na audiotextových hrách a veštení je dostupná už aj prostredníctvom prvého celoplošného multiplexu, ktorý prevádzkuje spoločnosť Towercom. Prvý multiplex tak aktuálne obsahuje už šesť televíznych programov z toho dva vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 (Senzi, Slovak Sport.TV 3) a štyri v kompresnom formáte MPEG-2 (DAJTO, WAU, Infokanál a TV 8).
Pokračovanie nižšie:


TV 8 vysiela v súčastnosti v rámci 1. multiplexu iba v testovacom režime. „Na základe zmluvy s vysielateľom bola dnes 18.12.2014 spustená testovacia prevádzka stanice TV8 v 1. celoplošnom multiplexe v kompresnom formáte MPEG-2. V ďalších týždňoch budeme informovať o definitívnych vysielacích parametroch,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk marketingový manažér spoločnosti Towercom Michal Šuran.

Prostredníctvom všetkých štyroch celoplošných multiplexov, ktoré prevádzkuje spoločnosť Towercom, vysiela už štrnásť nekódovaných televíznych programov z toho jeden je vo vysokom rozlíšení. Konkrétne sú to programy: Jednotka (MPEG-2/SD), Jednotka HD (MPEG-4/HD), Dvojka (MPEG-2/SD), Markíza (MPEG-2/SD), TA3 (MPEG-2/SD), Joj (MPEG-2/SD), Plus (MPEG-2/SD), Doma (MPEG-2/SD), Wau (MPEG-2/SD), Dajto (MPEG-2/SD), Senzi TV (MPEG-4/SD), TV 8 (MPEG-2/SD), Infokanál Plustelka (MPEG-2/SD) a Slovak Sport.TV 3 (MPEG-4/SD). Pre príjem SD, ako aj HD programov, v kompresnom formáte MPEG-4 je potrebné prijímacie zariadenie (televízor alebo set-top-box) s podporou tohto formátu.

Okrem toho je možné ponuku nekódovaných programov cez anténu rozšíriť o kódované programy Plustelky. Bližšie informácie o Plustelke nájdete na tejto stránke.

TV 8 vysiela okrem prvého celoplošného multiplexu nekódovane (FTA) aj satelite Astra 3B (23,5°E) a Thor 6 (0,8°W). Stanica sa tiež nachádza aj u vybraných káblových a IPTV operátorov po celom Slovensku.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda aj ladiť taký kanál.Iba miesto bude zaberať v muxe.

  2. Hlavne ze ten detsky kanal RIK sa nemesti do ziadneho muxu ale takato hovadina uz ano. POSLEDNE ZBOHOM PRE TOWERCOM.

  3. Skoda ze sa nedohodli so Slagrom. Take Country no.1 by bodlo.

  4. Iko, bohužiaľ nedohodlo sa, ale len kvôli tomu, že akonáhle začala vysielať Senzi tak manažment Towercomu a Jojky (v tej dobe obe patrili jednému vlastníkovi a to JandT, teraz, v súčasnosti patrí pod JandT len Jojka) zablokovali jej pridanie do celoplošného multiplexu, tak je to celé.

  5. Pripomeňme ešte to, Šlágr TV mala záujem o jeho pridanie do celoslovenského Muxu.

  6. To snáď nemyslia vážne. To už musí byť Towercom totálne na kolenách, keď si takýmto odpadom kazí meno.

  7. @dudo+pd „Hlavne ze ten detsky kanal RIK sa nemesti do ziadneho muxu ale takato hovadina uz ano. POSLEDNE ZBOHOM PRE TOWERCOM.“

    On by sa ZMESTIL – len otázka znie KTO BY SI HO ZAPLATIL…. RIK je PLATENÝ kanál, takže plaťte Plustelku, možno tam bude aj RIK.

  8. Towercom sa asi hanbí. Na ich stránke nie je žiadna informácia o tv8.

  9. Svojim spôsobom je to prínos.Spestrenie programovej ponuky……stále je veľké množstvo divákov,ktorý tento typ programu sledujú.
    Samozrejme,každý z nás vyhľadáva iný typ programu…..sú aj zaujímavejšie tv stanice.Ten RIK by bola správna voľba,minimálne pre deti.

  10. to nemyslia vážne .. najhoršiu TV dať aká len môže byť .. veď to sa ani ako TV nedá nazvať .. keby radšej pridali musiq1 alebo óčko napr .. hudobná tv chýba . senzi nerátam .. katastrofa

  11. Kto to len môže sledovať? Iba ak ľudia s IQ okolo nuly!!!

  12. Dvbt stupa sledovanost iste to na buduci rok rozbehnu a splnia sluby Mohli by vsak viac informovat divakov o pricinach preco to nejde tak dobre ako v susednych statoch.

  13. Taktiež súhlasim s „Adko“ namiesto toho tma mali dat OČKO a nie takúto blbosť DVBT potrebuje hudobnú tv ako soľ veď nič tam poriadne nieje..hned by stúpla sledovanosť + detský kanal RIK a ešte nejaký dokumentárny free kanál a hoto….

  14. Určite by viac potešili s free vysielaním Šlagr Musiq1 Country no1 Musiq1 Lux . Na druhej strane RIK bude platená tv takže nemôže vysielať free. Inak ten Rik tiež bude o ničom obsah starý cca 20 rokov lepší detský kanál je v plustelke.

  15. TV 8 je to najhoršie čo mohli začať predvádzať, človek, ktorý to prvý krát pozerá tak im naletí ved je to hrozné čo to oni vyvádzajú, nemá na nich nikto moc, čo to sú za svine

Komentáre už nie sú povolené.