Reklama

Poľská platforma nc+ predĺžila zmluvu so satelitným operátorom Eutelsat

Poľská satelitná platforma nc+ predĺžila zmluvu ohľadom využívania deviatich transpondérov na satelitnej pozícii Eutelsat Hot Bird (13°E) s operátorom Eutelsat. Vďaka novej zmluve môže nc+ aj naďalej poskytovať svoje služby pre viac ako 2,2 milióna predplatiteľov.

nc+ odštartovala v roku 2013 po zlúčení dvoch platforiem n a CYFRA+. Aktuálne poskytuje nc+ predplatiteľom viac ako 160 televíznych kanálov z toho už 50% z nich je vo vysokom rozlíšení (HD). Okrem toho môžu zákazníci prijímať aj bohatú ponuku nekódovaných programov z pozície 13°E.
Pokračovanie nižšie:


Poľsko je pre nás veľmi dôležitý satelitný trh. Vďaka satelitnému vysielaniu sme schopní divákom poskytovať jedinečnú obrazovú kvalitu vo vysokom rozlíšení (HD), a v budúcnosti tiež vysielanie v štandarde 4K. nc+ bola a je lídrom nových technológií. Sme hrdí, že môžeme spolupracovať s tak spoľahlivým partnerom ako je Eutelsat. Dúfame tiež ďalší rozvoj našej spolupráce do budúcnosti,“ povedal generálny riaditeľ platformy nc+ Julien Verley.

Práve pred 25 rokmi Poľsko spustilo vysielanie televíznych kanálov prostredníctvom satelitu Eutelsat. Neskôr sme spoločne prešli na digitálne vysielanie a spustili sme prvé kanály v štandarde HD. Sme hrdí, že nc+ nám opäť prejavila dôveru. Nová zmluva potvrdila vedúcu úlohu satelitov Eutelsat HOT BIRD vo vysielaní nekódovaných kanálov a platenej televízie v Poľsku,“ dodal Michel Azibert riaditeľ obchodu a rozvoja Eutelsat.

Mohlo by vás ešte zaujímať