Reklama

ORS spustí nový DVB-T/T2 vysielač vo Viedni z DC Tower

Vo Viedni bude v blízkej dobe spustený nový DVB-T/T2 vysielač z výškovej budovy DC Tower 1, na severnom brehu Dunaja, ktorá meria 250 m. Informovala o tom rakúska spoločnosť ORS, ktorá po celej krajine prevádzkuje sieť celoplošných vysielačov.
Pokračovanie nižšie:


Inštalačné práce všetkých zariadení a celej infraštruktúry (vysielače, chladenie, napájanie) prebiehali počas letných mesiacov. Aktuálne je už vysielač pripravený a spustený by mal byť v najbližších dňoch. V rámci jednofrekvenčnej siete (SFN) bude šíriť všetky celoplošné multiplexy A, B v norme DVB-T a D, E a F v DVB-T2. Vysielač má zlepšiť pokrytie všetkých multiplexov v niekoľkých častiach Viedne ako napr. Donaustadt či Floridsdorf.

DVB-T/T2 Multiplexy z kóty DC TOWER 1 (WIEN 9)
Multiplex A – 24. kanál (498,00 MHz)
Multiplex B – 34. kanál (578,00 MHz)
Multiplex D – 36. kanál (594,00 MHz)
Multiplex E – 60. kanál (786,00 MHz)
Multiplex F – 53. kanál (730,00 MHz)

Maximálne výkony vysielačov ERP v nulovej rovine majú byť 8 kW. Použitá má byť ako horizontálna, tak aj vertikálna polarizácia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vsetko je to o peniazoch a to nielen u nas ale aj v Rakusku. V AT teraz riesia prechod na DVB-T2 kde su ORFky kodovane co sa moc nepaci rakusanom a najma vsetkym, ktori chytaju programy spoza hranic. Kazdy si tak bude musiet zakupit box ci modul Simpli TV. Ako to dopadne som moc zvedavy.

  2. ORFky budú kódované len HDčká. Mux A, teda ORF eins, ORF 2 a ATV v SD kvalite by mali vysielať nekódované do roku 2016. Aspoň tak som to pochopil. Alebo sa mýlim?
    simplitv.at/fileadmin/images/umsteigen/infofolder.pdf

Komentáre už nie sú povolené.