Reklama

Slovak Sport.TV 1 bude vysielať nekódovane v českom DVB-T

Slovenský športový kanál Slovak Sport.TV 1 vstupuje do českej terestriálnej Regionálnej siete 8 (RS 8), kde bude vysielať od 1. augusta 2014 nekódovane (FTA) spoločne s kresťanskou TV Noe a športovou Sport 5. Informovali dnes o tom České Rádiokomunikácie, ktoré túto regionálnu sieť na území Českej republiky prevádzkujú.

Slovak Sport víta túto príležitosť vstúpiť na trh a osloviť české publikum. Viac ako polovica obyvateľov bude mať teraz možnosť sledovať to najlepšie zo sveta športu, a to nielen anglickú Premier League, ženský a mužský svetový tenis, ale každý piatok aj domácu Synot ligu a k tomu mnoho ďalšieho interaktívneho obsahu zadarmo. Žiadna iná súkromná športová stanica na českom trhu tohto nikdy nedosiahla„, uvádza Róbert Greguš, konateľ Slovak Sport.
Pokračovanie nižšie:


Regionálna sieť 8 ponúka možnosť poskytnúť posledný priestor vysielateľom, ktorí majú záujem o pozemné vysielanie, pretože celoplošné multiplexy sú už skoro plne obsadené. Z tohto dôvodu sa usilujeme o možnosť súbežne vysielať v novom štandarde DVB-T2, ktorý umožní ponúknuť ďalší priestor staniciam a divákom väčší výber programov,“ upresňuje generálny riaditeľ ČRa Martin Gebauer.

Regionálna sieť 8 disponuje kapacitou ôsmich SD TV programov MPEG-2 (720 x 576) alebo ekvivalentne štyroch programov v HD kvalite MPEG-4 (1920 x 1080). Technické parametre sú 27 Mbps; mod. 64-QAM, Sys Mode 8k; Guard Interval 1/32; Code Rate 3/4. Pomocou 14 terestriálnych vysielačov pokrýva signálom 54 % obyvateľov Českej republiky.

Kanály Slovak Sport.TV 1 a Slovak Sport. TV 3 je možné prijímať prostredníctvom terestriálnych antén aj na Slovensku. Oproti Česku je však u nás prvý program kódovaný systémom Irdeto v režime Free-to-view (FTV) a dostupný bez poplatku všetkým zákazníkom terestriálnej platformy Plustelka. Tretí program je šírený nekódovane (FTA) v rámci prvého multiplexu.

Na druhý program Slovak Sport.TV 2 má na Slovensku exkluzivitu spoločnosť Slovak Telekom, preto ho nemôže ponúkať žiadna iná spoločnosť.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.