Reklama

Maďari už spustili piaty celoplošný multiplex, naladíme ho aj u nás [+ zoznam vysielačov]

V Maďarsku spustili nový, v poradí už piaty, celoplošný terestriálny multiplex s názvom MUX E. Multiplex pokryje podľa vyjadrenia spoločnosti Antenna Hungária, ktorá okrem tohto prevádzkuje aj zvyšné štyri multiplexy, svojim signálom v prvej fáze 85 % obyvateľov. Spustených bolo 34 vysielačov z toho 19 s vyšším a 15 s nižším výkonom. Ďalšie vysielače majú pribudnúť na budúci rok po vypnutí analógového vysielania v Srbsku, Rumunsku a na Ukrajine.
Pokračovanie nižšie:


Programová ponuka nového multiplexu zatiaľ nie je známa, podobne ako v prípade multiplexu D, ktorý bol spustený pred mesiacom. Počas písania tejto správy bolo v novom multiplexe E šírených 10 nekódovaných (FTA) test kanálov v kompresnom formáte MPEG-4. Kompletná ponuka nových dvoch multiplexov by mala byť známa do jesene tohto roku.

Aktuálna ponuka maďarských multiplexov:
A multiplex – Duna HD (FTA), Duna World (FTA), M1 HD (FTA), M2 HD (FTA) a rozhlasové rádiá Kossuth, Petofi, Bartók a Dankó.

B multiplex – C8 (FTA), Cartoon Network, Comedy Central, HBO, History, M3, Minimax, Muzsika TV, RTL II, RTL+, Sport 1, Sport 2, Super TV 2, TV Paprika, Universal Channel a Viasat 3.

C multiplex – ATV, AXN, Cool, D1 TV, Disney Channel, Dorcel, Euronews Test (FTA), FEM 3, Film+, Hir TV, Info csatorna (FTA), National Geographic, RTL klub (FTA), Spektrum, Sportklub a TV2 (FTA).

D multiplex – FOX, Teszt1, Teszt2, Teszt3, Teszt4, Teszt5

E multiplex – Teszt9, Teszt8, Teszt7, Teszt6, Teszt15, Teszt14, Teszt13, Teszt12, Teszt11, Teszt10

Všetky programy vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 s audio kódekom AAC-HE.

Signál maďarských multiplexov je samozrejme možné zachytiť aj na našom území a to najmä v blízkosti maďarských hraníc.

Teszt6-462014-2048 1

Kompletný zoznam maďarských vysielačov všetkých piatich terestriálnych multiplexov



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na akom kanaly to chytate od madarska sme 63 km a tu ani ťuk len mux a,b,c,d a e vôbec

  2. Zalezi v akej oblasti byvas. Na juhozapade ide dobre napr. Gyor (22, 35, 42, 46 a 51 kanal). Tiez netreba zabudat, ze Madari vysielaju v horizontalnej polarizacii.

  3. ja som montoval novú anténu a našlo mi všetky okrem e ale možno ked preladím tak mi aj to nájde. Ale ak máte telefón s androidom a s GPS tak to viete jednoducho nastaviť.

  4. Nevie niekto ci ide MUX D a E uz na plny vykon? Vsetky multiplexy mi funguju normalne len tieto dva nie.

  5. Mne na malú prútikovú anténku pri okne, magnetom horizontálne pripevnenú na stĺpovú lampu, „idú“ MUXy A, B, C, D, ale MUX E nie. Vysielanie prijímam z vysielača Gerecse. Na ňu „ide“ i miestny kanál 54 V. Voľakedy som signál na ňu prijímal i z vysielača Győr.
    Aby som prijímal MUX E, tak by bolo treba ju kompromisne natočiť (ale zatiaľ načo, budú tam asi platené programy, ako i v D). Ale na vonkajšiu sa dá isto prijímať, ako ostatné.

  6. som zvedaví aké stanice pridajú do tých Testov. Už som viac krát rozmýšľal nad CI modulom + kartou ale asi počkám kým spustia nové kanaly. Ja to mam riešené tak, že jedna antena otočená na smer Madarsko a druha na Smer Nitra kedže v Štúrove nevysielajú MUX 1,4 a čo som sa ich pýtal či to nechcu zaradiť odpoveď bola, že nie.

  7. Gerecse Mux E nemá ani mať nebude.
    Mne ide v okolí Humenného Tokaj 26 31 35 43 60, ale stále sa hrajú s výkonmi.

  8. Ináč som si všimol, že na vysielači Aggtelek MUX E nespustili, hoci je v tabuľke. Skúšal som v Herľanoch. 28 31 45 48 isli 90% 100% a 35 nič.

  9. Quido-ako to vieš že Gerecse nebude vysielat MUX E????

  10. wasquez v tom zozname nie je uvadzany MUX E pre Gerecse a ani info o tom ze bude po vypnuti analogu.

  11. Dufam ze tam pribude aspon neco nekodovane ked uz tie rusicky CZ muxov spustili.

  12. @wasquez:
    Na oficiálnej stránke Antenna Hungária Zrt., píšu:
    Az E jelű multiplex …
    … Gerecse telephelyet illetően szabad frekvencia hiányában a jövőben sem várható az E jelű multiplex elérhetősége.
    Preklad:
    Multiplex E …
    Z vysielača Gerecse sa ani v budúcnosti neočakáva „vysielanie“ (doslova: elérhetőség = dosiahnuteľnosť) Muxu-E pre chýbajúce voľné frekvencie.

Komentáre už nie sú povolené.