Reklama

Skylink: So staršími kartami Cryptoworks je možné prijímať už len programy RTVS a ČT

Luxemburská spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje na Slovensku a v Česku satelitné platformy Skylink a CS Link dnes odpojila kódovacie systémy Cryptoworks (CAIDy: 0D03, 0D0F a 0D70) na takmer všetkých zostávajúcich programoch z balíčka DIGITAL. Výnimkou sú zatiaľ verejnoprávne programy RTVS a ČT u ktorých dôjde k odpojeniu neskôr. Presný termín zatiaľ nie je známy.
Pokračovanie nižšie:


Zákazníci platforiem Skylink a CS Link, ktorí majú zaplatený Servisný poplatok a chcú sledovať minimálne kódované programy z balíčka DIGITAL si tak musia vymeniť svoju dekódovaciu kartu za novú M7 Výmena, ktorá je aktuálne v predaji za 13,9 € s DPH. Tu však upozorňujeme, že výmenu staršej dekódovacej karty Cryptoworks bude možné uskutočniť, podľa vyjadrenia operátora, iba do konca augusta 2014.

Pripomeňme tiež novinku „deaktivácia karty“, ktorá vstupuje do platnosti od 1. júla 2014. Deaktivácia karty znamená vyradenie karty z databázy kariet, na ktorú sa cez satelit posielajú autorizačné zápisy. K deaktivácii karty môže Skylink pristúpiť po jednom roku od dátumu, kedy bola na príslušnej karte deaktivovaná posledná služba. Týka sa teda výhradne kariet, na ktorých už rok nie sú aktívne žiadne služby. Po deaktivácii si zákazník bude môcť opäť kartu zaregistrovať, no bude musieť zaplatiť aktivačný poplatok 10,99 €.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nezabúdajme, že kauza Skylink je kauzou súčasnej vládnucej strany.

  2. Tu nepomoze nariekat, ak sa mi nejaky operator nepaci idem k druhemu.

  3. pre Joggo : Ty sa zobud ze kauza skylink je kauzou sucasnej vlady, tak mi napis kto je vlastnikom teraz skylinku ,presnejsie kto stoji za firmou M7 ked si tak dobre informovany

  4. @ Joggo: SkyLink mala sídlo v ČR pred tzv. predajom (preliatím imania do…) „luxemburskej“ spoločnosti M7 Group (nie M7 Gorup). V Česku! A pán Glisník je občanom ČR, ktorý bol predtým „predsedom“ predstavenstva a teraz „členom“ predstavenstva M7 Group, na papieri.
    I keď väčšina vlád v SR je na jedno kopyto, hoci boli a sú údajne každá inej farby (či kombinácií farieb), inej rétoriky (vyhlasovanej za ideológiu).

  5. Skylink je len obchodna znacka. V SR mal na starosti zakaznikov Towercom v CR Trade and Technology. Obe tieto spolocnosti sa zbavili na papieri znacky Skylink a teda aj platformy. Teraz vsetko zabezpecuju kadejake externe srocky, ktore vznikli po predaji prave tejto sat. platformy. Vid EVISO atd. V luxembursku je len „sidlo“ M7 Group. Kto je za touto spolocnostou mozeme len hadat. Tiez by sa tu dalo rozpravat o Towercome, ktory je mimochodom uz tiez na predaj. A kludne ho moze kupit schrankova spolocnost M8 Group zo sidlom v luxe.

Komentáre už nie sú povolené.