Reklama

Avis spustil svoj lokálny DVB-T vysielač už aj v Košiciach, zatiaľ šíri jeden program

Pokrytie lokálnych DVB-T vysielačov spoločnosti AVIS sa v týchto dňoch rozšírilo aj o metropolu východného Slovenska a jej blízke okolie. Nový lokálny vysielač je podľa platného povolenia umiestnený v lokalite Košice – Bankov, vysiela na 41. kanáli vo vertikálnej polarizácii a má povolený výkon 1 kW. Platnosť povolenia je do 28. februára 2015.
Pokračovanie nižšie:


Súčasťou multiplexu je aktuálne zatiaľ iba regionálna TV Zemplín, do budúcnosti by sa však mala ponuka ešte rozširovať. O ďalších novinách Vás samozrejme budeme na našom portáli SatelitnáTV.sk informovať.

TV Zemplín vysiela v kompresnom formáte MPEG-2, pre príjem preto postačuje obyčajný set-top-box. Vo svojom vysielaní prináša nielen spravodajstvo pre obyvateľov Zemplína, ale aj ďalšie zaujímavé programy. Pripomeňme, že televíziu môžu tiež naladiť diváci aj z lokálneho vysielača v Michalovciach (48. kanál).

Spoločnosť AVIS aktuálne už prevádzkuje lokálne vysielače v mestách Bratislava (32. kanál), Levice (52. kanál), Zvolen (42. kanál), Galanta (29.kanál), Trnava (49. kanál), Nitra (54. kanál), Banská Bystrica (52. kanál), Žilina (56. kanál), Michalovce (48. kanál), Nové Zámky (40. kanál), Košice (41. kanál) a v príprave sú aj Prešov (41. kanál) a Poprad (28. kanál).

TV_Zemplin1
Vysielanie TV Zemplín

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Chcem sa spýtať, kedy Avis zapojí na levickom dvb-t, K52, televíziu Z a Noe.

  2. Zatiaľ sa nevie na sto percent, jedna varianta ktorá mala byť v týchto dňoch pravdepodobne nebude možná, takže hladá sa iná varianta, ale je to zdĺhavý proces cez viacej firiem ohladom multiplexovania a dotiahnutia streamu do Levíc a ešte to treba pomimo najprv otestovať.. Tým som chcel napísať že nezáleží to len od Avisu.. 🙂

  3. Super , konečne majú zemplínčania svojú telku aj v Košiciach , veď ich tam žije až 30%, najväčšia komunita. TV Zemplín je stálicou , nevypína v lete ako niektoré Košické telky, nech sa im darí.

  4. Prečo satelitná tv nevydala článok aj o zapnutí michalovského vysielača 20. 05. 2014?

    1. Správa o lokálnom MUXe v Michalovciach bola vydaná: http://www.satelitnatv.sk/2014/05/avis-spustil-lokalny-vysielac-v-michalovciach-siri-zatial-tri-televizne-programy/

  5. Dakujem. V okoli TV ide michalovska 48. Skusal som v Milhostove.

  6. to lego02: Poprad je v podstate pripravený tiež sa čaká na stream..

  7. ta zase bankov.Na severozapad bude mrtvy SIGNALeste že nasa je na VODOJEME signal v kostolanoch cca 9km 100% bankov bol aje stale 0%

Komentáre už nie sú povolené.