Reklama

Telekom: Magio Sat sa bude sťahovať tento rok na satelit Thor

Satelitná platforma Magio Sat, ktorú prevádzkuje spoločnosť Slovak Telekom, sa ešte tento rok presunie z družice Amos (4°W) na novú satelitnú pozíciu Thor/Intelsat (0,8°W). Pripomeňme, že rovnakú pozíciu využíva aj sesterská platforma DIGI TV. Platformy, ale budú aj naďalej fungovať oddelene. Pre náš portál SatelitnáTV.sk to povedal Tomáš Palovský hovorca pre technológie a siete zo spoločnosti Slovak Telekom.

V priebehu tohto roka plánujeme migráciu satelitnej platformy Magio Sat na novú pozíciu. Presun na družice Intelsat a Thor prinesie zákazníkom Magio Satu a satelitnej Digi TV viac TV kanálov, vyššiu kvalitu a umožní efektívnejšie využívať satelitnú kapacitu pre obe spoločnosti, ako pre Slovak Telekom, tak aj pre DIGI Slovakia. Ide o technologickú konsolidáciu platforiem – obidve služby budú naďalej poskytované samostatne, pod rozdielnymi značkami, s odlišnou programovou ponukou, doplnkovými funkciami a cenou,“ uviedol Palovský.
Pokračovanie nižšie:

Zo satelitnej pozície 0,8°W testuje Slovak Telekom programy už niekoľko mesiacov. Konkrétne má k dispozícii tri satelitné transpondéry na ktorých sú k dispozícii v rámci testov ako SD tak aj HD programy.

Technické parametre pre príjem všetkých testov ST:
Družica: Intelsat 10-02 (1°W)
Frekvencia: 12 608 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 26666
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: –

Z uvedených parametrov je možné naladiť programy Active Channel, CBS Drama, CBS Reality, Cinemax, Cinemax 2, DaVinci Learning, Duck TV, English Club, Eurosport, Eurosport 2, Film Europe, Filmbox Extra 1, Filmbox Family, Fitness, France 24, Gay Adult Channel, Ginx, Hustler, Megamax, National Geographic Wild, Nickelodeon Jr., RTG Channel, Senzi, Šláger TV, TA3, Travel Channel, TV 5 a Universal Channel.

Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Z uvedených parametrov je možné naladiť programy Dajto, Digi Liga Majstrov 1, Digi Liga Majstrov 2, Digi Sport, Digi Sport 2, Doma, Dvojka, Film+, HBO, HBO Comedy, HBO 2, History Channel, Jednotka, JOJ, Plus, Markíza, National Geographic Channel, Nova, Slovak Sport, Slovak Sport 2, Slovak Sport 3, Spektrum Home, Sport 1, Sport 2, Test 11, Test 12 a WAU.

Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 976 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Z uvedených parametrov je možné naladiť programy vo vysokom rozlíšení Animal Planet HD, Digi Sport 2 HD, Digi Sport HD, Discovery HD, Eurosport HD, Eurosport 2 HD, History HD, NGC HD a Slovak Sport 2 HD.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Naladit ich naladis na kazdom HD stroji, ale nepojdu zatial nikde.

Komentáre už nie sú povolené.