Reklama

Towercom získal povolenia na dva nové DVB-T vysielače, u ďalších dvoch môže navýšiť výkon

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (regulačný úrad – RÚ) na základe žiadostí spoločnosti Towercom vydal individuálne povolenia pre DVB-T vysielač 4. multiplexu (MUX-u) Žilina – Krížava (39. kanál) s výkonom 10 000 W a vysielač 2. MUX-u Spišské Podhradie (55. kanál) s výkonom 81 W. Okrem toho úrad povolil zvýšenie výkonu DVB-T vysielača 2. MUX-u Rožňava – Dievčenská skala (27. kanál) z 10 000 W na 20 000 W a vysielača 2. MUX-u Banská Bystrica – Laskomer (51. kanál) z 19 590 W na 26 300 W. Rozhodnutia sú právoplatné.
Pokračovanie nižšie:

Uvedené výkony sú maximálne výkony ERP v nulovej rovine. Zvýšenie maximálneho výkonu ERP a zmena ďalších technických parametrov vysielačov môže pozitívne ovplyvniť kvalitu príjmu signálu prvého a štvrtého multiplexu.

(RÚ)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Ak presunú a navýšia výkon multiplexu4 na 10 kW z Krížavy, bude tak po nedávnom navýšení MUX1 z tohoto vysielača,v Prievidzi kompletná ponuka celoplošných muxov. Žilina-Krížava hrala aj v minulosti dôležitú úlohu pre prievidzkú kotlinu.Znalí veci vedia a súčasné nové mapy pokrytia to len potvrdzujú…čakáme a tešíme sa.
    mapavysilacu.cz/

Komentáre už nie sú povolené.