Reklama

Towercom už podal žiadosť na TÚ SR ohľadom navýšenia výkonu 1. multiplexu zo Zobora a Sitna

U našich južných susedov v Maďarsku došlo včera oficiálne k odpojeniu prvých analógových vysielačov. K samotnému odpojeniu programov došlo krátko po 12:30 h. a dotklo sa približne 220 tisíc domácností. Druhá a posledná etapa odpájania analógových vysielačov je naplánovaná na koniec októbra tohto roku. Na odpojenie prvých analógových vysielačov čakali aj niektorí slovenskí diváci a to hlavne tí, ktorí nemôžu prijímať signál prvého multiplexu z vysielačov Nitra – Zobor a Banská Štiavnica – Sitno z dôvodu zníženia výkonu vysielačov kvôli maďarskému analógovému vysielaniu.
Pokračovanie nižšie:

K navýšeniu výkonu a teda aj k zlepšeniu príjmu prvého multiplexu by mohlo dôjsť už v najbližšej dobe. Spoločnosť Towercom, ktorá prevádzkuje sieť všetkých štyroch celoplošných multiplexov už podala žiadosť na TÚ SR ohľadom navýšenia výkonu 1. multiplexu zo Zobora a Sitna. „Naša spoločnosť sa na tento moment pripravila už skôr a je podaná žiadosť na TÚ SR na úpravu vysielacích parametrov. Až na základe prevádzkového povolenia s novými parametrami môžeme navýšiť výkon. Presný termín zatiaľ nie je známy, ale predpokladáme, že je to otázka najbližšieho obdobia,“ povedal pre náš portál SatelitnaTV.sk marketingový manažér Towercomu, Michal Šuran.

Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) už v týchto chvíľach komunikuje s maďarským regulátorom. „V súčasnosti prebieha komunikácia s maďarským regulátorom o tom, kedy a ktoré vysielače budú môcť byť prevádzkované s parametrami podľa GE-06,“ uviedol Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca TÚ SR.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Programy sice odpojili, ale madarske analogove vysielace ale aj nadalej frcia.

  2. Odpájanie analógu má byť dokončené 31. októbra 2013 v druhej vlne vypínania.

  3. teraz boli vypnuté analógovo len Budapešť, Gyor, Kab-hegy, Szentes, Szeged. Ale Gyor stále vysiela a už mal byť vypnutý včera 31. 7. Na tomto webe sa píše že boli spustené ďalšie DVB-T dokrývače Ľubochňa-Havran a Sabinov-Šarišské Sokolovce http://www.power.szm.com/spravy/spravy_new.htm

  4. 1.8.2013 je okr.Prievidza (s výnimkou pár vyšších lokalít) stále bez signálu MUX1.Multiplex sa nešíri ani z jedného vysielača na území okresu!!!
    Riešenie neprináša ani Nitra,ani Sitno.Riešenie prinesie navýšenie výkonu na vysielači Žilina-Krížava kanál 35.

  5. pokrytie okr.Prievidza MUX1 je naplanovane az po prepusteni marketingoveho riaditela. ten by mal chodit castejsie do ciech aby videl ako sa to ma robit kvalitne a rychlo.

  6. okr pd nebude az tak dobre pokryty signalom z Krizavy, velka cast uzemia je skryta pred Krizavou, bolo tak aj za analogu a ten isiel vacsim vykonom. Tu je riesenie prihodit mux 1 resp aj 4 na existujuce vysielace do Bojnic a na Bralovu skalu

  7. ani Towercom ani Avis nemaju zaujem na spusteni dalsich vysielacov v okr.Prievidza. skoda ze marketingovy manazer nebyva v Prievidzi.

  8. Podla vsetkeho uz vykony vysielacov Nitra-Zobor a Banska Stiavnica-Sitno boli navysene.

  9. a ako to zistim ci je navyšeny vykon ked mi ukazuje 100% aj pri doterajsom vykone na 50kanale byvam pri zl.m.

  10. 1. multiplex: podla mna este neboli navysene lebo byvam v Kremnici a tu mam signal este stale zly… ked budu navysene myslim ze to towercom alebo ine stranky oznamia

  11. Kedy už konečne zvýšite ten signál zo Sitna a Zobora? Už je mesiac od vypnutia analógu v Maďarsku a nič.

  12. Už by sa naozaj mal zvýšiť signál zo Sitna lebo v Leviciach neide 1.MUX.

Komentáre už nie sú povolené.