Reklama

DVB-T: ČT1, ČT2 a TV LUX sú už kódované, Dvojka HD už vysiela v prvom multiplexe

Posledné tri televízne programy z terestriálnej platformy Plustelka, ktoré zostali nekódovane ešte v rámci krátkeho proma už vysielajú kódovane systémom IRDETO. K zakódovaniu signálu došlo krátko po 10. hodine. Od teraz je tak príjem možný už len s CI+ modulom Plustelka poprípade DVB-T2 set-top-boxom Zircon T3000 HD. Pripomeňme, že na rozdiel od platených programov (Eurosport, Eurosport 2, Nickelodeon, Film+, Viasat Explorer a Spice, Viasat History, Viasat Nature) z platformy Plustelka pre príjem programov ČT1, ČT2 a TV LUX postačuje zakúpiť len zariadenie a teda nie je nutné platiť žiadne ďalšie mesačné poplatky.

Samotné zariadenia pre príjem Plustelky by už mali byť podľa našich informácií v týchto dňoch dostupné v predajniach po celom Slovensku.
Pokračovanie nižšie:

Okrem toho, že došlo k zakódovaniu signálu troch kanálov z Plustelky sa už objavil v prvom multiplexe aj televízny kanál RTVS Dvojka HD, ktorý by mal byť dostupný v prvom celoplošnom multiplexe v období od 9. do 19. mája 2013. Vysielanie kanálu Dvojka HD je dostupné nekódovane (FTA) a preto pre príjem postačuje televízor či set-top-box s podporou MPEG-4.

Okrem DVB-T môžu diváci sledovať Dvojku HD aj u vybraných IPTV operátorov, ako aj v satelitnej platforme freeSAT by UPC Direct. Na satelite je však Dvojka vo vysokom rozlíšení len v dobe vysielania hokejových zápasov.

Dvojka HD vysiela v DVB-T s rozlíšením 1920×1080. Dátový tok sa pohybuje priemerne 7 Mbit/s.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dvojka HD fakt pekný obraz zvuk DD kéž by nastálo
    takto by mal robit skylink HD na svojich TPderoch

  2. To záleží od RTVS či ju dajú na Astru pre Sky-Link alebo v preberaní terestrialu. Sky Link by s tým nemal problém.

  3. No nech ide celý Towercom do kelu ešte aj na tom ČT chú zarábať ? Ved je to verejno právna televízia. To má aj UPC zadarmo v zakladnom balíku .

  4. kto chce byt sklamany, kupi si kartu,alebo prijimac.Take štvorčekovanie priamo pod vysielacom, trhanie zvuku to sa len tak nevidi. A este (slusne povedane) tie nenazrate potvory z vežekomu chcu za to 6 evri? Pre istotu eurosport ani nekódovane nešiel, lebo by ich všetci odhalili. Takto majú nádej, že aspoň niekto sa chytí… Ďakujem, neprosim, nemám záujem. Aj ponuka je evidentne vyskladaná narýchlo…Keby som to ja chcel dobabrošiť, neurobil by som to lepšie… :)))

  5. kedy naladíme v Rožňave Dajto Fooor Wau o rok .hlavne že mate reklamu televízii.

  6. Východ nemá nič ani Wau Dajto Fooor čo sme iní štat

  7. Na čo komentujeme názory keď nedostávame odpovede ste obyčajný klamári a podvodníci

Komentáre už nie sú povolené.