Reklama

Rakúska ORS zverejnila kompletný zoznam DVB-T2 vysielačov

Prevádzkovateľ digitálnych terestriálnych vysielačov v Rakúsku, spoločnosť ORS dnes zverejnila na svojej webovej stránke kompletný zoznam DVB-T2 vysielačov. Celkovo ich bude do 15. apríla 2013 spustených až 26. Niektoré z nich pokryjú aj časť územia Slovenskej republiky. Zaujímavé preto pre nás môžu byť napr. vysielače MATTERSBURG-HEUBERG, WIEN-KAHLENBERG, či vzdialenejší GRAZ 1-SCHOECKL.
Pokračovanie nižšie:

Po troch DVB-T multiplexoch (MUX A, MUX B, MUX C) tak budú môcť diváci v Rakúsku prijímať aj ďalšie tri multiplexy DVB-T2 (MUX D, MUX E a MUX F). Niektoré vysielače v norme DVB-T2 sú už v prevádzke. Napr. z Viedne je možné prijímať už kompletnú programovú ponuku z troch DVB-T2 multiplexov, ktoré zaplní do 15. apríla 2013 až 30 televíznych programov. Všetky však budú kódované systémom IRDETO.

Plánovaná programová ponuka DVB-T2 multiplexov:

ORF Eins HD, ORF 2 HD, ServusTV HD, DasErste HD, ZDF HD, Sat1 HD, ProSieben HD, RTL HD, Vox HD, Bayerisches Fernsehen, BRalpha, Arte, ZDF Neo, KiKa, Phoenix, kabel eins, Sixx, RTL2, SuperRTL, RTL Nitro, N-TV, Eurosport, Sport1, DMax, Nickelodeon, Comedy Central, Das Vierte, CNN, Deluxe Music a PlayboyTV.

Vysielače z ktorých bude možné zachytiť DVB-T2 signál aj na našom území:
WIEN-KAHLENBERG (80kW, pol. H.) – MUX D na 36. kanáli, MUX E na 53. kanáli a MUX F na 60. kanáli.
MATTERSBURG-HEUBERG (25kW, pol. V.) – MUX D na 36. kanáli, MUX E na 60. kanáli a MUX F na 53. kanáli.
GRAZ 1-SCHOECKL (75kW pol. H.) – MUX D na 47. kanáli, MUX E na 39. kanáli a MUX F na 50. kanáli.

Kompletný zoznam DVB-T a DVB-T2 vysielačov na území Rakúska je možné nájsť tu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vysielač GRAZ 1-SCHOECKL nie je možné na Slovensku prijímať, ešte nikdy ho nikto nechytil.

    1. hajdy – DVB-T signál bolo možné zachytiť v blízkosti maďarských hraníc. Občasne aj ďalej. Máme to vyskúšané.

  2. @redakcia: DVB-T signál bolo možné zachytiť v blízkosti maďarských hraníc:
    *
    – Ktorú časť hraníc myslíte? Pri Bratislave alebo i ďalej?
    – Nie je niekde možné nájsť mapu pokrytia rakúskeho DVB-T, na stránkach ORS som ich nenašiel, presnejšie len v rámci hraníc Rakúska boli vyobrazené.
    (Niektorí známi hovorili, rakúske DVB-T sa dalo chytiť i pri Nových Zámkoch.)

    1. Jozef – určite odporúčame web: mapavysilacu.cz, kde môžete nájsť aj interaktívne mapy pokrytia. Samozrejme zatiaľ len pre DVB-T.

  3. Rakusakov je mozne chytit aj dalej ako NZ. Da sa aj v NR.

  4. Rakúske DVB-T vysielače je možné zachytiť aj pri Zlatých Moravciach, Žarnovici a Novej Bani. Prijímať sa dá Semmering – Sonnwendstein, Mattersburg – Heuberg, Rechnitz – Hirschenstein, Poysdorf – Galgenberg, Podersdorf – Am See, St. Pölten – Jauerling, Wien – Kahlenberg, Stotzing, Hochstraß – Jochgrabenberg, Hirtenberg – Steinkamperl, Eisenstadt – Umspannwerk, + dalšie prevádzače v okolí Bratislavy. Ale tomu, že niekto chytil na Slovensku pri maďarských hraniciach vysielač GRAZ 1-SCHOECKL neverím! A keď, tak nejaké nereálne minimálne percentá, kde nie je reálny signál pre stály príjem.

  5. písal to nejaký chalan alebo pán v diskusii, tuším na zive.sk alebo digitalnatelevizia.sk, ze to ide na nejakých lazoch pri Žarnovici. Asi Kahlenberg-Vieden alebo Rechnitz. Skús to pohľadať cez google, skúsim aj ja.

  6. @redakcia:
    Ďakujem za link.
    Treba ho pozerať cez Mozilla Firefox, len v ňom je funguje. Cez Google nešiel, tak som pozrel do „nápovedy“ a tam odporučili prehliadač Mozilla Firefox, tak som si ho/ju nainštaloval. A išlo to! Ešteraz vďaka.

  7. GRAZ 1-SCHOECKL aj keby isiel tak ho rusi Kamzik a Zobor.

Komentáre už nie sú povolené.